Balears 09/01/2018

35 pacients esperen un llit a Son Espases tot i que s'ha activat un pla de contingència

L'hospital de referència va atendre dilluns 472 persones d'urgència, 86 de les quals quedaren ingressades

Sabrina Vidal
1 min
MÉS PRESSIÓ  
 L’increment de feina és proporcional a la major població durant l’estiu.

PalmaA les 15 h d'aquest dimarts hi havia 35 persones esperant un llit a Son Espases tot i que tots els recursos sanitaris de la comunitat estan a disposició i que hi ha activat un pla de contingència. La taxa d'ingressos hospitalaris s'incrementa respecte de la setmana passada a causa del que es pot interpretar com un repunt de grip, vist l'alta incidència de diferents patologies respiratòries registrades.

Dilluns, el servei d'urgències de l'hospital de referència va atendre 472 pacients, 86 dels quals varen ser ingressats, cosa que suposa un 18,22% d'ingressos respecte dels 12,47% de la setmana passada.

Hi ha més pacients i són més greus tot i que s'apliquen les mesures contra els pics assistencials. Amb el pla de contingència activat des de fa dues setmanes, s’han obert 20 llits d’hospitalització: 12 llits a la primera planta de Verge de la Salut i 8 més a la planta 0F de Son Espases. D'altra banda, la Unitat d’Hospitalització a Domicili ha augmentat la capacitat fins a 25 llits, 8 més que habitualment.

L’ampliació d’aquests recursos, segons el Govern balear, ha suposat la contractació de 33 professionals: 14 infermeres, 12 auxiliars d’infermeria, 2 facultatius i 5 zeladors.

Durant la primera setmana de gener, els hospitals públics de les Illes Balears varen registrar un total de 8.998 urgències, un 5% més que les 8.571 que es varen durant el mateix període del 2017.

stats