REFUGIATS

La societat mostra la seva solidaritat amb els refugiats

La concentració amb el lema 'No et refugiïs en la resignació. Manifesta't contra la indignitat' ha demanat la retirada d'Espanya de l'acord europeu amb Turquia

Sota el lema 'No et refugiïs en la resignació. Manifesta't contra la indignitat', els ciutadans de Mallorca han volgut mostrar la seva solidaritat i demanar al govern espanyol que renunciï a l'acord europeu amb Turquia per deportar els refugiats que arribin a Grècia. La manifestació ha començat a les 20 hores a la Rambla i ha anat cap a la Delegació del Govern.

Convocats per la Plataforma SOS Refugiats, que ha rebut el suport d'entitats socials, partits polítics, ONG i sindicats, els prop de 400 manifestants s'han sumat a la resta de convocatòries que s'han fet en el Dia mundial dels refugiats per denunciar la política migratòria europea i exigir al govern central que es desmarqui de l'acord de la UE amb Turquia per fer tornar els refugiats que arribin a Grècia.

SOS Refugiats reclama a la Unió Europea i als seus estats un canvi en l’enfocament de les polítiques de migració i asil, el compliment de la legalitat europea i internacional, així com l’obertura de vies legals i segures perquè les persones refugiades no hagin d’arriscar les seves vides en perilloses rutes.

Així mateix, SOS Refugiats exigeix al govern espanyol la retirada del seu suport a l’acord de la Unió Europea i Turquia, per ser il·legal i mercantilitzar amb la vida de les persones refugiades, l’agilització del seu acolliment i el respecte dels drets humans a les fronteres, de manera especial en les de Ceuta, Melilla i Canàries.

Precisament aquest dilluns, la Conselleria de Benestar Social ha anunciat l'arribada de 27 refugiats més, d'origen sirià i procedents de Grècia. Es tracta d'un grup de 18 adults i 9 menors d'edat que seran acollits a l'alberg de la Platja de Palma. D'aquesta manera, seran ja 35 els refugiats sirians, i 44 en total, els que hi ha a Balears.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF