Balears 26/04/2017

Cort sol·licita que la Sindicatura de Comptes auditi els contractes investigats de l'Ajuntament

L'equip de govern ha aprovat demanar al Parlament que insti l'organisme perquè així ho faci, després de fer-se enrere a l'hora de contractar una auditoria externa

M. Gelabert
1 min
La portaveu de la junta de govern de Cort, Neus Truyol, avui en roda de premsa.

PalmaLa junta de govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres sol·licitar al Parlament balear que insti la Sindicatura de Comptes per fiscalitzar procediments de contractació i execució de contractes administratius atorgats pel mateix Ajuntament. Aquesta decisió arriba després que l'equip de govern municipal s'hagi fet enrere, la setmana passada, en la contractació d'una auditoria externa mitjançant un contracte menor de 18.000 euros. La quantitat a auditar superava els 34 milions d'euros.

La portaveu del govern, Neus Truyol, ha explicat en roda de premsa que es demanarà la fiscalització dels contractes sotmesos a investigació judicial. Són el de control i manteniment de l'ORA, el servei de manteniment de les instal·lacions amb piscina i poliesportius de l'IME i el servei de manteniment del palau municipal d'esports de Son Moix.

A més a més, es demanarà que s'auditin els contractes de manteniment de les instal·lacions de regulació i control del trànsit urbà, d'espais verds públics del Llevant, de manteniment dels edificis municipals i els de titularitat pública destinats a centres públics d'Educació Infantil i/o Primària.

A la Comissió de Vigilància de la Contractació de la setmana passada, PSIB, MÉS i Podem van donar suport a la proposta del PP (C's s'hi va abstenir) d'instar l'equip de govern a procedir al desistiment de la contractació menor que pretenia dur a terme i procedir a la remissió dels contractes a la Sindicatura de Comptes i el Tribunal de Comptes.

stats