OCUPACIÓ
Balears 04/10/2016

Els sindicats i la patronal recorden que "queda molt per fer" a l'hora de reduir l'atur

La CAEB demana afavorir les inversions, mentre que CCOO i UGT exigeixen el compliment dels convenis col·lectius

C. Buades
1 min
Treballador

PalmaLes dades d'afiliació publicades aquest dimarts són, segons la CAEB, “bons indicadors”, però la presidenta dels empresaris, Carmen Planas, ha recordat a través d'una nota de premsa que “encara queda molt per fer”. Dins d'aquesta feina pendent, Planas ha assegurat que "és necessari avançar en l'agenda de reformes, dins i fora del mercat laboral per millorar la competitivitat i productivitat de l'economia balear". En aquest sentit, la patronal demana “mesures de suport a les empreses per poder continuar millorant les dades d'ocupació” i recorda la “necessitat d'un clima d'estabilitat i seguretat jurídica que afavoreixi les inversions”.

La presidenta dels empresaris també ha defensat la importància "d'aprofitar l'actual conjuntura per realitzar un important esforç estratègic dirigit a corregir les febleses estructurals que sofreixen les Balears, ja que dificulten la progressió de la renda per càpita de l'Arxipèlag".

Els sindicats UGT i CCOO, per la seva banda, han demanat a través d'un comunicat el compliment dels convenis col·lectius, la millora de la qualitat de l'ocupació, augments salarials i "un repartiment just dels beneficis empresarials". D'aquesta manera, asseguren, es reduiria "encara més el nombre d'aturats" i milloraria la qualitat de l'ocupació, ja que tot i "l'excel·lent temporada turística" no han millorat "les condicions laborals dels treballadors de les Illes".

Pels sindicats, és "imperdonable" que no es respectin els acords col·lectius i denuncien el "deteriorament del mercat laboral", que es tradueix en "contractacions precàries, un augment de les càrregues laborals, un increment de les hores extraordinàries i sinistralitat laboral".

stats