Els sindicats denuncien l'estacionalitat laboral que mostren les dades de l'atur

CCOO i USO recorden que s'ha de millorar la qualitat de l'ocupació

CCOO i USO denuncien que les dades de l'EPA presentades aquest dijous continuen demostrant una elevada temporalitat, estacionalitat i precarietat del mercat laboral i recorden que s'ha de treballar per millorar la qualitat de l'ocupació.

Per Juan Antonio Salamanca, secretari general d'USO, " les dades no són per treure pit, sinó per reflexionar respecte del model productiu de l'economia espanyola, basat en el sector serveis i el boom turístic, perquè la creació d'ocupació no sigui tan estacional".

Silvia Montejano, secretària d'Ocupació de CCOO, considera que la temporada turística ha suposat una oportunitat perduda a l'hora de millorar la qualitat de l'ocupació, ha reclamat als empresaris "voluntat per millorar les condicions de feina" i ha demanat que els beneficis empresarials arribin a les butxaques dels treballadors i les treballadores en forma d’augments salarials.

Els sindicats critiquen que les condicions laborals actuals impliquen mantenir-se a la pobresa tot i tenir feina i denuncien "visions triomfalistes" sobre les dades de l'atur i l'ocupació. També recorden que continuaran treballant des de la negociació col·lectiva perquè la temporada que ve els treballadors "puguin fer feina durant més temps amb millors condicions laborals i salarials".

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF