Els sindicats denuncien que Correus podria perdre 200 llocs de feina a les Balears

L'Estat preveu una retallada d'un terç al pressupost del servei postal

Els sindicats denuncien que les retallades que ha previst el govern central a Correus poden suposar la pèrdua de 200 llocs de feina a les Balears i que es vegin afectats nombrosos municipis, especialment les urbanitzacions i les zones rurals. "Està en risc que les oficines puguin obrir cinc dies a la setmana i pot provocar que sigui el ciutadà qui hagi de desplaçar-se per rebre el seu correu", ha denunciat aquest divendres Ramon Thomàs, del Sindicato Libre de Correos i Telecomunicaciones.

Els principals afectats seran els nuclis d'entre 200 i 4.000 habitants, però Juana María Hernández, de CCOO, ha explicat avui que municipis més grans, com Calvià, Marratxí o Llucmajor podrien patir el tancament d'oficines. Can Picafort, es Capdellà, s'Arracó, Santa Margalida, Alaior, es Mercadal o Sant Joan de Labritja són altres exemples. "La problemàtica de les oficines ve d'abans i afecta totes les Balears", asseguren, "i n'hi ha que estan retallant horaris i fent reestructuració de plantilla".

Per part seva, Eladia García, responsable de Correus d'UGT a les Illes, ha advertit que la retallada "empitjorarà el servei públic" i no només els comptes de l'ens. La precarització de l'ocupació serà, denuncien, una altra més de les conseqüències de passar dels 180 milions d'euros de pressupost als 120.

A més, els representants sindicals han denunciat la necessitat de fer efectiva la prestació del servei universal. Amb la retallada de 60 milions d'euros, asseguren que es posa en perill la possibilitat d'arribar a tot el territori, especialment allà on les empreses privades no arriben perquè no és rendible. Yolanda Martínez, del CSIF, ha recordat que "és paper dels pressupostos generals corregir el caràcter deficitari de Correus".

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF