Els sindicats estudien denunciar "grupuscles afins al PP" per actuar contra la convivència als centres

Ho ha comunicat la permanent de la Junta de personal no universitari, formada per l'STEI-i, CCOO, la UGT i ANPE

Els sindicats del sector educatiu, STEI-i, CCOO, la UGT i ANPE, estudien "prendre mesures legals contra l'ofensiva de certs grupuscles afins al PP que actuen de manera sistemàtica i repetitiva contra la bona convivència als centres docents". Així ho ha comunicat la permanent de la Junta de personal docent no universitari, en la qual tots els sindicats són representats.

La Junta critica que el Govern, en lloc de cercar diàleg, no convoqui els comitès de vaga i, a més, "atiï aquests grupuscles extraparlamentaris, que sembla que marquen l'agenda del Govern, contra els docents i els pares". Això ho veuen com "una acció irresponsable", tenint en compte que l'Executiu hauria "de vetllar per la bona convivència i la cohesió social".

Els sindicats qualifiquen de "minoria am la connivència del Govern del PP" aquests "grupuscles" que -tot i que no ho diuen- podrien ser els responsables d'accions com les denúncies als docents i directius de l'Institut de Marratxí, que de moment han dut a un expedient disciplinari i sis professors investigats.

Per tot plegat, la Junta ofereix als mestres i professors els serveis jurídics dels sindicats "ara que la Conselleria posa en marxa la maquinària repressora, injusta i injustificable, per imposar una ideologia política que no té un encaix pedagògic i per represaliar les veus que defensen l'educació de qualitat". De moment, els serveis jurídics ja estudien les denúncies que s'han fet fins ara per si impliquen delictes de falsa denúncia, fals testimoni o prevaricació. No descarten respondre-hi amb una querella.

"No podem restar muts davant les amenaces que també es produeixen a la xarxa i que de cada vegada pugen més de to", afirmen els sindicats. També fan una crida al "seny" per evitar la crispació al centres.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF