Publicitat
Publicitat

Els sindicats consideren vital evitar l’entrada d’empreses de serveis als hotels

Els portaveus dels sindicats, a la sortida de la darrera reunió del conveni d’hostaleria, digueren aquesta setmana que “no acceptarem” cap externalització damunt el document que regula les relacions laborals del sector, que es troba en plena negociació. Antonio Copete, de la Federació de Comerç, Hostaleria i Joc d’UGT, manifestà la seva preocupació per la negativa dels empresaris a retirar la seva proposta d’externalitzar els principals serveis dels hotels. Segons va dir Copete, “UGT no signarà el conveni d’hostaleria si les patronals no rectifiquen la seva intenció que en els hotels treballin empleats al marge de les condicions laborals marcades pel conveni d’hostaleria”.

Per la seva banda, Ginés Díez, de CCOO, va dir clarament que amb aquestes propostes “difícilment avançarem i podrem tenir un nou conveni col·lectiu”.

I és que aquestes empreses de serveis que optarien a gestionar el bar o qualsevol altre departament no estarien sotmeses al conveni, perquè el personal no formaria part del centre de treball. Segons José García, d’UGT, “arribaríem a l’absurd que aquestes empreses tindrien més personal que els mateixos hotels, amb tota la distorsió i desregulació que això significa”. Jesús García va dir que “com a mínim escolten les nostres reflexions sobre el despropòsit que significaria aquesta mesura”.

La gerent de la Federació Hotelera, Inmaculada de Benito, va assegurar per part seva que, tot i que les negociacions “van per bon camí”, les dues parts hauran de fer esforços “i cedir”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF