Publicitat
Publicitat

Els sindicats avancen un conflicte en el sector i parlen de "provocació" i de "declaració de guerra"

Pel representant de CCOO, l'avanç del posicionament dels hotelers només serveix "per tirar benzina al foc i es tracta d'una manca de responsabilitat per part seva"

Les declaracions del president dels hotelers assegurant que reclamaran la congelació dels salaris dels treballadors del sector en la negociació del proper conveni col·lectiu foren rebudes amb indignació per part dels representants sindicals, que avancen que hi haurà conflicte laboral amb vista a la propera temporada turística en cas que els empresaris no cedeixin en aquesta posició.

"Les declaracions són provocadores i estan fora de context", manifestà José García, secretari d'acció sindical d'UGT en el sector de l'hostaleria, sobre allò que avançà Aurelio Vázquez. "Tenim un conveni vigent i encara no s'ha obert el termini per denunciar-ho i convocar la mesa de negociació per al següent", explicà García, qui considerà que el representant dels hotelers no fa més que "encalentir l'ambient quan encara estam fora de termini".

En termes semblants ho valorà Ginés Díaz, secretari de la federació de comerç, hostaleria i turisme de CCOO. "És una provocació i una declaració de guerra", manifestà. "No pot ser que després d'un seguit de temporades rècord en nombre de visitants, de pernoctacions, de despesa turística i d'augment de beneficis per part dels hotelers no se'n vulgui repartir una part amb els treballadors", digué Díaz.

Pel representant de CCOO, l'avanç del posicionament dels hotelers fet per Vázquez només serveix "per tirar benzina al foc i es tracta d'una manca de responsabilitat per part seva". "Suposa avançar un inici de temporada calent i conflictiu en el sector", afegí, "i això és el darrer que necessita aquest sector després de les bones expectatives que hi ha per a l'any que ve".

Els sindicats asseguren que el conveni col·lectiu vigent ja ha establit una "moderació salarial" durant els dos darrers anys, en els quals s'ha fixat un increment només al voltant del 0,5%, mentre que, asseguren, han empitjorat les condicions laborals a tot el sector.

José García, d'UGT, denuncià que es comet un frau a la Seguretat Social i a la Hisenda Pública "amb un augment de contractacions parcials de només dues hores, tot i que en realitat el treballador fa jornada a temps complet", a més de permetre's l'externalització de serveis.

"No ens podem permetre tenir 70.000 aturats a Balears en ple mes d'agost", digué García, i assegurà que l'increment en l'activitat turística no s'ha traduït en un augment de la contractació. Sobre això avançà que serà un dels altres eixos de reivindicació per al proper conveni col·lectiu, a més dels salaris.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF