Publicitat
Publicitat

20.000 signatures per demanar a Company que protegeixi la posidònia

Un capità de la marina mercant, veí de Formentera, ha registrat avui al matí les firmes a la Conselleria de Medi Ambient

La campanya de signatures a través d'internet per demanar la protecció de la posidònia dels fons marins de les Pitiüses ha culminat avui amb l'entrega per part del seu impulsor, Joan Torres, dels 20.000 suports aconseguits des del 19 de juliol al registre de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori.

Torres, capità de la marina mercant i veí de Formentera, ha destacat la necessitat de "voluntat política" per aplicar mesures efectives per a la preservació d'aquesta planta marina, responsable de la transparència de les aigües del Mediterrani. Torres, així mateix, ha lamentat que "cap càrrec de la Conselleria no ens hagi volgut rebre". "La pilota ara mateix és a la teulada de la Conselleria", ha dit, i ha afegit que espera que hi hagi "alguna mesura d'aquí a l'època estival".

"Les mesures de la protecció de la posidònia que va presentar el Govern l'estiu passat són insuficients", ha remarcat. Les zones de fondeig habilitades són "molt petites i testimonials", ha dit. Per això, la petició registrada demana que les cartes nàutiques informin de la situació de la posidònia i que es prohibeixi fondejar en àrees on n'hi ha, entre d'altres mesures. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF