CONFLICTE LABORAL
Balears 14/10/2016

La vaga de SFM s’amplia fins al Dijous Bo

Els treballadors titllen de “vergonyosa” la darrera reunió amb l’empresa

Ara Balears
2 min
Imatge d’arxiu d’una de les mobilitzacions dels treballadors de SFM.

PalmaEl comitè d’empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) va anunciar ahir que, després de la “vergonyosa” reunió de dijous amb la direcció de l’empresa pública i la directora general de Treball, Isabel Castro, ha decidit ampliar les jornades de vaga previstes per tal d’incloure-hi el Dijous Bo d’Inca, un dia en el qual s’incrementen les freqüències per la gran afluència de públic que visita la capital del Raiguer amb motiu d’aquesta festa.

Als onze dies d’aturada del calendari inicial que restaven (17, 19, 23, 25, 27, 30 i 31 d’octubre; 2, 6, 8 i 10 de novembre), els representants dels treballadors hi afegiran el 16 i el 17 de novembre.

Decepció

En un comunicat, el comitè expressa decepció per la falta de propostes per solucionar el conflicte a la trobada amb representants del Govern, que els van transmetre la intenció de continuar pagant salaris diferents per a empleats de SFM amb la mateixa categoria i de mantenir la congelació de sous.

“El que més ens va cridar l’atenció en aquesta reunió va ser la defensa feroç realitzada dels sobresous que va assignar el PP al seu personal afí”, assenyalen els representants dels treballadors.

A més, segons la seva versió, se’ls va plantejar que el Govern té fórmules per solucionar el conflicte que no vol plantejar encara per “oportunitat política” i està preparant una reducció de freqüències.

Crítiques

“És aquest el Govern que realment havia d’apostar pel tren i els seus viatgers? És aquest el Govern que proclama la recuperació de drets dels treballadors?”, qüestiona el comitè d’empresa, que assegura veure’s obligat a incrementar les jornades de vaga per defensar les seves reivindicacions. En aquest sentit, mantenir la mobilització fins al Dijous Bo plantejaria greus problemes perquè, en circumstàncies normals, el servei de tren és el mitjà més utilitzat pels ciutadans de Palma per anar a Inca a gaudir de totes les activitats de la jornada festiva.

En tot cas, encara manca un mes perquè treballadors i empresa puguin acostar els seus posicionaments.

stats