L'AGENDA CULTURAL

El cap de setmana s'omple de teatre, música i dansa

16 activitats per no avorrir-te el cap de setmana

ACTIVITAT DESTACADA

‘Terra baixa’, per Lluís Homar, a Maó

Terra baixa ha estat una referència per a Lluís Homar tota la vida. Després de veure l’obra d’Àngel Guimerà als 16 anys, va decidir ser actor i un moment molt recordat de la seva trajectòria l’hem de situar a l’any 1990, com a protagonista de la mítica posada en escena de Fabià Puigserver. Ara, Lluís Homar assumeix els papers de l’obra tot sol a l’escenari: ja no tan sols el de l’ingenu Manelic, que baixa de la terra alta al fangar de les passions humanes més turbulentes, sinó també de na Marta i, fins i tot, de l’amo Sebastià, és a dir, na Caputxeta i el Llop, alhora. Pau Miró concentra en un actor la universalitat del clàssic català.

Teatre Principal de Maó (Costa d’en Deià, 40). Diumenge 19 a les 21 h.

MÚSICA

Robe

‘Bienvenidos al temporal’

El 1987 Roberto Iniesta, Robe, fundà Extremoduro, un grup de rock transgressor del qual és cantant, guitarrista i autor de les cançons i amb el qual, fins ara, ha gravat onze discs d’estudi, sense comptar recopilatoris i treballs enregistrats en directe. El 2015 Robe publicà el primer treball en solitari, Lo que aletea en nuestras cabezas, que fou disc d’or i número 1 en vendes a Espanya. El 18 de novembre de l’any passat va veure la llum el segon disc, Destrozares, canciones para el final de los tiempos. Després de l’èxit de la primera part de la gira, comença la segona.

Auditorium (passeig Marítim, 18. Palma). Dissabte 18 a les 21.30 h.

SuperVoices

‘A cappella’

SuperVoices és una banda vocal a cappella de pop-soul amb reminiscències harmòniques de jazz. Formada per José Artero, Virginia Bordal, Desirée Durán, Javier Florit - DjEridú, Mar de las Heras, Ricky Merino, Marian Uribe - Brownie M i Mark Witz, els seus directes, amb repertoris que abasten una àmplia varietat d’estils musicals transformats al seu gust, són una demostració d’energia en què la veu és l’única protagonista.

Jazzbah (passeig del Pla de Sant Joan, 3. Ciutadella). Dissabte 18 a les 23.30 h.

Cor i Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa

Concert de Santa Cecília

El Cor i Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa, dirigits per Adolfo Villalonga Juan i Miguel San Miguel Fuster, ofereixen un concert benèfic.

Espai cultural Can Ventosa (Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 18 a les 19 h.

‘Concert de Santa Cecília’

Enrique Bernaldo de Quirós

El pianista Enrique Bernaldo de Quirós interpretarà en el concert de Santa Cecília el Concert per a piano i orquestra número 3 op. 37 i Simfonia número 8 op. 93 de Beethoven.

Auditori del Conservatori Superior de Música (Alfons el Magnànim, 64. Palma). Dissabte 18 a les 20 h.

Etzel

Concert Santa Cecília

Concert a càrrec del cor de cambra Etzel i el cor Aurica amb motiu de Santa Cecília. Interpretaran obres de Bruckner, Britten i Holst.

Oratori de Sant Jordi (Sant Jordi, 35. Pollença). Dissabte 18 a les 21.15 h. Gratuït.


Banda Municipal de Calvià

Concert Santa Cecília

La Banda Municipal de Música de Calvià, sota la direcció de Josep Oliver, ofereix el seu tradicional concert en honor de Santa Cecilia, patrona de la música.

Teatre Sa Societat (avinguda de Palma, 1. Calvià). Diumenge 19 a les 19 h. Gratuït.

TEATRE

‘L’Electe’

Sala Muntaner

Un jove polític acaba de ser escollit president. Al cap de poques hores ha de pronunciar el discurs d’investidura però, cada vegada que l’assaja, un terrible tic deforma la seva cara de manera tan ridícula com hilarant. El psiquiatre té poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el president electe faci el ridícul. L’Electe es converteix en una batalla entre el president i el psiquiatre. Què amaga cadascú? Quines són les veritables intencions d’un i altre? Quins fets de la nostra vida marquen el nostre futur i, sobretot, la nostra vocació? Política contra ciència, consciència contra aparença, poder contra poder.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dissabte 18 a les 18 h i a les 20.30 h.


‘STOP’

Grup Calabruix

STOP és una història que transcorre a un poble qualsevol de Mallorca. Aprofitant les festes patronals, uns personatges aniran esbrinant els temes actuals i ens contaran una història de relacions humanes, amb els problemes quotidians del món absurd d’avui. Una història de matrimonis. D’amor i desamor. D’una paret i un hotel amb un caramull d’embolics. I per acabar d’embullar la troca: una llegenda que ronda la plaça…

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Diumenge 19 a les 20 h. 

‘Abans que arribi l’alemany’

En Blanc

Júlia, una dona d’una seixantena d’anys, acaba de ser diagnosticada amb la malaltia d’alzhèimer. La imminència del desenvolupament de la malaltia, així com les reaccions de la seva família i coneguts, la conduiran, després del terrabastall emocional que suposa una notícia com aquesta, a prendre una sèrie de decisions imprescindibles per tal de viure plenament el temps de consciència que li resti. Aquesta obra de Marta Barceló, guanyadora del II Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, és interpretada per Muntsa Alcañiz i Pedro Mas.

Sala Albert Camus (carrer de Sant Lluís, 58. Sant Lluís). Dissabte 18 a les 20 h.

‘La matenitat d’Elna’

Joan Gomila

Vuit actrius entusiastes conten la història de la maternitat suïssa d’Elna, que va crear i dirigir de 1939 a 1942 Elisabeth Eindenbez per salvar les vides de centenars de dones embarassades, dones refugiades provinents de la guerra civil espanyola i de la persecució jueva.

Sala la Fornal (Coves dels Hams, 4. Manacor). Dissabte 18 a les 20 h i diumenge 19 a les 19 h. 14 euros.


‘Cúbit’

La Ruta 40

Aquesta obra de Josep Maria Miró tracta sobre la construcció i la destrucció de la memòria. Fins a quin punt és veraç un relat oficial? una obra que narra la història de dos germans que tornen a casa i descobreixen que la seva mare ha contractat un jove “intrús” perquè l’ajudi a escriure un llibre commemoratiu d’una fundació que la família va posar en marxa fa 25 anys. Alberto Díaz, Anna Azcona, Jaume Ulled i David Menéndez la interpreten.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 18 a les 21 h i diumenge 19 a les 19 h.

‘Smiley: Una història d’amor’

El Somni Produccions

Una llegenda japonesa afirma que quan dues persones estan destinades a estar juntes, un fil vermell invisible lligat al dit petit de la mà els uneix des del dia que neixen. Àlex i Biel, els dos protagonistes d’aquesta comèdia romàntica, no poden ser més diferents. Formen una estranya parella en què només tenen en comú que són dos homes i que s’han enamorat. Les seves diferències semblen insalvables, i les seves personalitats antagòniques, però ho vulguin o no, estan units per aquest fil vermell, per més que sovint vulguin trencar-lo. Una obra de Guillem Clua amb Héctor Seoane i Joan Toni Sunyer com a actors.

Auditori Municipal de Porreres (carrer Almoina, 69). Diumenge 19 a les 19.30 h. 10 euros.

‘Yerma’

Sa Boira

Sa Boira celebra enguany el 30è aniversari damunt els escenaris, un periple que els ha duit a actuar per totes les províncies d’Espanya i fins i tot al Festival internacional de l’Havana. Per a aquesta celebració han decidit tancar la trilogia lorquiana amb el muntatge Yerma, després dels exitosos La casa de Bernarda Alba i Bodas de sangre. Ens conduiran de nou a una tragèdia en la qual l’honra a la família serà el punt de partida.

Teatre Principal (Riera, 2A. Palma). Dilluns 20 a les 20 h. 8 euros.

ALTRES

‘Ultrashow’

Miguel Noguera

Un any més, Miquel Noguera participa en el FesJajá amb el seu infal·lible Ultrashow, sempre nou, sempre sorprenent. Un viatge per l’univers únic i personal d’aquest artista nascut a Las Palmas, evolucionat a Barcelona, però criat a Mallorca.

Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, 1. Palma). Diumenge 19 a les 19 h.

Nit de la dansa

Telèfon de l’Esperança

Enguany el Telèfon de l’Esperança ha celebrat el 30è aniversari. Com a acte de cloenda d’aquesta celebració organitza una nit de dansa per donar les gràcies a l’Escola de Dansa Sant Jaume, a la Caixa i al Teatre Principal pel seu suport i patrocini.

Teatre Principal (Riera, 2A. Palma). Dissabte 18 a les 19 h.

EDICIÓ PAPER 09/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF