El servei de neteja a l'aeroport de Menorca farà vaga indefinida

L'aturada afecta les 16 treballadores de l'empresa KLE que acumulen dos mesos sense cobrar

Situació límit. D'aquesta manera expressen els responsables sindicals el conflicte entre les 16 treballadores i l'empresa KLE, subcontractada per AENA per realitzar el servei de neteja a l'aeroport de Menorca. A diferència d'Eivissa, les afectades de l'illa acumulen dues nòmines sense cobrar, tot i que en tractar-se de sous baixos l'impacte és major per equilibrar els comptes familiars. Tant és així que s'ha engegat una campanya de recollida d'aliments i s'ha obert una caixa de resistència per pal·liar els efectes de l'impagament de l'empresa mallorquina. 

Comissions Obreres anuncià l'inici de la vaga indefinida per al pròxim 16 de maig. Segons el responsable, Ramon Carreras "el problema no radica solament en el fet de no cobrar les mensualitats. S'han vulnerat més drets per part de l'empresa i la situació ha arribat a un punt de no retorn". A més a més, Carreras recorda que "fins en dues ocasions l'empresa ha evitat una vaga indefinida. Varen prometre solucions i no han fet cap passa. Estam molt decebuts i la conseqüència serà que el servei de neteja quedarà afectat a partir de dia 16 durant totes les hores". 

Per la seva banda, el grup d'afectades travessa una situació que preocupa. De fet, Ramon Carreras comenta que "són sous baixos, i quan es deixen d'ingressar tota l'economia familiar en queda tocada. S'estan vivint situacions de serioses dificultats per dur a terme els pagaments ordinaris de llum, aigua i lloguer d'habitatge. També hi ha treballadores que passen fam arran d'aquesta situació. És intolerable". 

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF