Balears 12/09/2017

El servei de control evita 3.300 fondejos sobre posidònia aquest estiu

2.430 embarcacions foren obligades a moure's, segons les dades de Medi Ambient

Jaume Vinyas
2 min
Vaixells fondejats a la costa de Talamanca, a Eivissa.

PalmaEl servei de control de fondeig i vigilància sobre posidònia, implantat aquest estiu per la Conselleria de Medi Ambient, tanca el mes d'agost amb més de 5.700 actuacions. En dos mesos, s'ha obligat 2.430 embarcacions fondejades sobre posidònia a moure's i fondejar sobre arena. D'altra banda, s'ha pogut evitar que 3.301 embarcacions més arribassin a fondejar sobre la fanerògama.

Les dades les ha facilitades el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, aquest dimarts al Parlament, durant la sessió de control. Vidal ha agraït la feina feta pel dispositiu, "únic a la Mediterrània" i que consta de sis embarcacions a Eivissa i Formentera; tres a Mallorca i una a Menorca.

La majoria dels moviments, 1.540, s'han produït al Parc Natural de ses Salines. La resta es reparteixen entre Mallorca (701) i Menorca (189).

Pel que fa a les assistències que evitaren els fondejos sobre posidònia, les proporcions són similars: entre juliol i agost se n'han practicades 2.571 a les Pitiüses, 654 a Mallorca i 76 a Menorca.

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, aquest dimarts, al Parlament.

"Tan important és fer moure les que fondegen sobre posidònia com evitar que ho facin", ha assenyalat. Vidal s'ha mostrat satisfet perquè "la societat, ara més que mai, és conscient de la importància" de protegir la posidònia.

El diputat de Podem, Aitor Morrás, li ha replicat que considera "insuficient" la xifra perquè suposa "que cada vaixell fa una intervenció cada hora". "La millor manera de protegir la posidònia és aprovar-ne el decret de protecció", ha conclòs. "El decret serà pioner a Espanya i, per tant, les presses no són bones", ha contestat Vidal.

stats