AULES MASSIFICADES

Una seixantena de professors s'incorporarà el proper curs per reduir les ràtios

El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha explicat que un 82% de les aules de 4t d'Infantil tindrà menys de 22 alumnes

La Conselleria d'Educació incorporarà 60 professors el proper curs per fer front a la davallada de ràtios. Aquesta mesura l'ha anunciada el director general d'Ordenació, Planificació i Centres, Antoni Morante, aquest dimarts fent valoració del curs. Morante ha explicat que s'invertiran entre 2,5 i 3 milions d'euros per dur-ho a terme. En concret, a Infantil s'incrementaran 45 professors i a Primària, 15.

El plantejament de Morante és el de fer "una baixada gradual després d'un increment successiu" de les ràtios, en relació a les polítiques del PP la legislatura anterior. En concret, des de la Conselleria s'ha apostat per començar per 4t curs d'Educació Infantil. Aquest curs 2015/16, la mitjana de ràtio és de 21,4, mentre que per al 2016/17 baixarà fins a 18,24. De fet, el proper curs hi haurà un 82% de les aules de 3 anys amb menys de 22 alumnes, mentre que aquest curs acabat només un 47% de les classes complia amb aquestes característiques. La baixada de ràtios a Infantil ha suposat 23 unitats noves i 22 mestres addicionals per rebaixar la ràtio efectiva a 20 alumnes per mestre. 

La normativa estatal estableix que a Infantil les ràtios han de ser, màxim, de 25 alumnes per grup, ampliable a 28 (un 10%). Morante ha assegurat, també, que s'ha treballat per mantenir tots els grups de tots els nivells amb  les ràtios màximes de 20 alumnes a EI, 25 a Primària, 30 a ESO i FP, i 35 a Batxillerat.

A les zones amb problemes d'escolarització, Morante ha advertit que hi ha grups on es pot haver aplicat el 10%. Ara bé, en els casos en què se superin les ràtios màximes es produeix desdoblament o s'envien mestres de suport. Morante també ha apuntat que s'ha de tenir en consideració la " pressió demogràfica" per la immigració en aquesta comunitat autònoma, de manera que, segons ha indicat, es fa més difícil i "impossible ajustar de cop" les ràtios.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF