Balears 08/12/2016

Seijas es dóna per expulsada de Podem i confirma que continuarà com a diputada

La diputada de Podem ha enviat una carta a l'agència Efe en la qual se sent "legitimada" per continuar al Parlament

Ara Balears
2 min
La diputada Montse Seijas al Parlament dimecres passat.

PalmaLa diputada de Podem Montse Seijas, expulsada inicialment per la formació en l'àmbit autonòmic, ha reiterat aquest dijous que, tot i que recorrerà la decisió davant el comitè estatal de garanties, es dóna "per expulsada del partit" i que continuarà com a parlamentària. "Som una persona confiada per naturalesa fins que em donen motius per deixar de ser-ho", assenyala la diputada en una carta remesa a l'agència Efe, en la qual al·ludeix a publicacions de premsa en què un exmembre del comitè estatal de garanties de Podem critica les resolucions d'aquest òrgan.

La comissió de garanties de Podem a Balears va expulsar dilluns la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, Seijas i el dirigent Daniel Bachiller, després de l'expedient obert als tres per la suposada amenaça de les dues primeres de votar en contra dels pressupostos autonòmics per al 2017 si no preveien finançament per al laboratori científic que dirigeix Bachiller.

Huertas i Seijas van anunciar que recorrerien la decisió de la formació davant els òrgans estatals de Podem, però aquesta darrera ja va donar per fet dimecres que el comitè estatal de garanties ratificaria l'expulsió sense escoltar els seus arguments de defensa, després de l'acusació de l'incompliment del codi ètic del partit.

La diputada ha assegurat, a més, que ha pogut confirmar que la resolució de la comissió balear de garanties en què se li informava de l'expulsió del partit havia passat abans per la comissió estatal de garanties, per la qual cosa afirma que "seguiré els tràmits, però ja sé la línia que seguirà la resolució estatal". "Aquest darrer fet", ha afegit, "ha estat el que m'ha donat de nou forces, que estaven sota zero, per reprendre la defensa de l'ideari que em va fer sortir de ca meva i convertir-me en una servidora pública", incideix.

Segons la seva opinió, se l'està enganant, i també "a les persones que se'ls 'ven' que aquest és un procés garantista i just i als militants que se'ls transmet informació esbiaixada sense facilitar la informació i versió de totes les parts". "Em consider en l'obligació moral de defensar tot allò en el que vaig creure quan em vaig apuntar a Podem i veig que s'està vulnerant. Podem no són les persones visibles, són els 5 milions de persones que es van creure la forma i el contingut d'aquest projecte; les persones que posam cara al projecte som simples instruments i servidors d'aquesta gent anònima que ens ha donat el seu vot i la seva confiança", hi insisteix.

Per això, precisa, se sent "legitimada" pels qui van votar Podem per continuar com a diputada al Parlament, ja és "l'única opció" que li han deixat per defensar la seva "honorabilitat i bon nom". "El temps i els actes de les persones implicades en aquest tema donaran i llevaran raons, i només esper estar a l'altura de tota les persones que m'estan donant suport i ànim per continuar amb aquesta tasca iniciada al Parlament de les Illes Balears el juny del 2015", conclou.

stats