Balears 19/04/2017

Seijas demana el reingrés a Podem perquè creu que no ha vulnerat el codi ètic

La formació morada, en canvi, considera que la seva petició no compleix cap dels requisits i que Podem no es va extralimitar en la sanció

Anna Schnabel
2 min
El Jutjat de Primera Instància número 7 de Palma ha acollit la vista de mesures cautelars sobre la petició de Seijas de reingressar al partit morat.

PalmaLa diputada del Parlament Montse Seijas ha demanat aquest dimecres davant el Jutjat de Primera Instància número 7 de Palma ser readmesa a Podem com a mesura cautelar. Seijas, ara al grup mixt de la cambra, ha al·legat que en cap moment va transgredir el codi ètic del partit quan va votar contra els pressupostos de la comunitat i que, per aquest motiu, considera que van vulnerar-se els seus drets en la seva expulsió.

"Allò més dolorós és haver d'escoltar tantes mentides juntes", ha lamentat Seijas en sortir dels jutjats després de la vista prèvia, a la qual ha assistit la també expulsada Xelo Huertas. No obstant això, ha assegurat que confia que la jutgessa "tingui en compte" la seva petició, malgrat que consideri que el temps en què ha restat fora del partit ja sigui "irrecuperable".

L'advocada de la formació morada, Aina Díaz, considera que la petició de mesures cautelars "no compleix cap requisit".

Per la seva banda, l'advocada del partit, Aina Díaz, ha explicat que la mesura cautelar "no compleix cap dels requisits", ja que "no hi ha indicis que Podem s'hagi extralimitat en la seva capacitat sancionadora", i així ho ha estimat la fiscalia. Tanmateix, Díaz ha assegurat que no creu que "es pugui causar un prejudici a Seijas si no la readmeten" fins que es resolgui el litigi.

La lletrada hi ha afegit que és "sorprenent" que Seijas al·legui que "no la vinculi" el codi ètic del partit que "va firmar fins a quatre vegades". Igualment, considera que aquesta idea és "perillosa", ja que si els partits polítics no s'adheríssin a una regla que els "dirigeixi", implica que "la política no estaria sotmesa a cap principi normatiu".

stats