Balears 06/09/2017

Seijas, disposada a arribar fins al Tribunal d'Europa si la resolució judicial no li és favorable

La diputada considera que en el judici s'ha vulnerat la seva presumpció d'innocència i que és víctima d'una "persecució"

Ara Balears
2 min
L'exdiputada de Podem, Montse Seijas, durant el judici.

PalmaL'exdiputada de Podem Montse Seijas ha defensat aquest dimecres al Jutjat de Primera Instància número 7 de Palma que mai amenaçà de trencar la disciplina de vot de Podem per rebutjar els pressupostos autonòmics del 2017 i ha reclamat la seva reintegració a la formació morada. En declaracions posteriors a la vista oral, ha assegurat que, si la sentència no li és finalment favorable, està disposada a apel·lar contra la decisió "fins al Tribunal Europeu, si fa falta", ja que considera que el que està en joc és una "qüestió de drets fonamentals".

Seijas esperarà el dictamen per emprendre més accions, si bé ha admès que no és gaire optimista i que preveu recórrer contra la sentència "seguint totes les passes" i "arribant fins on faci falta".

La diputada també ha lamentat que s'hagi vulnerat la seva presumpció d'innocència i llibertat d'expressió i assegura que és víctima d'una "persecució". A més, ha remarcat que ha "comprovat la sospita" que "existeix una trama" dirigida pel partit a l'àmbit estatal per apartar la gent "crítica" de la formació dels cercles. De fet, la causa de la seva expulsió té, per ella, nom i llinatges: "Pablo Fernández Alarcón, el delegat de Madrid del partit, va venir aquí el mateix dia que ens expulsaren", ha dit, i ha manifestat les seves sospites que "Fernández Alarcón donà instruccions sobre com gestionar el conflicte".

Cal recordar, no obstant això, que el partit, representat als tribunals per l'advocada Aina Díaz, sempre va sostenir que l'expulsió de Seijas responia al fet d'haver votat contra els pressupostos de la comunitat i, per tant, haver vulnerat el codi ètic del partit. Seijas assegura que només es limità a defensar el programa de Podem i la necessitat de disposar de més investigadors mèdics, com Daniel Bachiller, oposant-se a la reducció de la inversió en investigació científica. De fet, ha assegurat que "així ho varen votar 14 persones més del Consell Ciutadà".

L'instructor de l'expedient del qual va derivar l'expulsió de la diputada per falta molt greu, Joan Canyelles, ha defensat que en el procediment que va impulsar Seijas ja va tenir ocasió de defensar-se. Amb tot, ha admès que el procés no té les garanties d'una tramitació penal, ja que un partit polític és una entitat privada.

La secretària política de Podem, Laura Camargo, ha dit aquest mateix dimecres, una vegada finalitzada la vista oral, que el partit "no és espai perquè vingui cap persona, i menys amb càrrecs públics, a defensar interessos personals i particulars de companys de partit".

Amb tot, Podem Units 15M, un col·lectiu que s'autodefineix com a "crític amb la formació que lidera Pablo Iglesias", ha enviat un comunicat per mostrar el seu suport a la diputada i assegura que la demanda de Seijas "respon als abusos dictatorials de la direcció, una direcció que s'ha apropiat del partit a les Balears i pràcticament a tot Espanya i que ha comportat situacions similars per a altres membres de la formació.

stats