GASTRONOMIA
Balears 17/11/2016

El segon millor formatge del món és de Menorca

El Cala Blanc s'endú la plata dels World Cheese Awards, els Oscar dels formatges

Ara Balears
1 min
Membres del jurat del World Cheese Awards 2016. / EFE

PalmaMenorca té una tradició formatgera que ve d’antic. No és estrany, doncs, que el jurat de la 29a edició dels World Cheese Awards, la competició internacional més gran del planeta, hagi considerat el formatge Cala Blanc com el segon millor del món. El menorquí ha quedat empatat amb 67 punts amb el Cremositos Del Zújar d'Extremadura. El Kraftkar (Noruega) s'hi ha proclamat campió.

El Cala Blanc ha estat produït a la fàbrica de sa Canova de Ferreries i, tot i ser premiat en els Oscar del formatge, encara no l'han comercialitzat. Les seves notes aromàtiques no tenen res a veure amb un formatge maonès corrent. "És un formatge gurmet i encara està en fase de desenvolupament", ha explicat a IB3 Júlia Pallicer, responsable de qualitat de sa Canova.

El noruec Gunnar Waager, guanyador del World Cheese Awards 2016. / EFE

Per primera vegada, 3.061 formatges han participat en el certamen, rècord històric de participació. Tots ells han realitzat el seu viatge des de cinc continents per ser jutjats pels 266 dels millors paladars i nassos de tots els racons del planeta. El jurat ha estat format per artesans de formatge, tècnics, compradors, venedors i escriptors d'aliments.

stats