Balears 22/06/2017

La sanitat privada reclama un conveni digne

Una cinquantena de professionals s'han concentrat davant la clínica Juaneda Miramar per exigir el desbloqueig de les negociacions. Avui mateix, els sindicats tenen una reunió al TAMIB amb la patronal UBES

Anna Vidal
2 min
Els professionals de la sanitat privada reclamen un conveni digne / I.BUJ

PalmaUna cinquantena de professionals de la sanitat privada s'han concentrat aquest dijous davant la clínica Juaneda Miramar per exigir el desbloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu. És la primera de les tres concentracions que els sindicats UGT, CCOO, SATSE i SAE han convocat per intentar evitar les tres aturades anunciades la setmana passada per als propers 3, 4 i 5 de juliol.

“Fa quatre anys que intentam negociar un conveni digne per a la sanitat privada i fins ara ha estat impossible”, ha lamentat Aurora López, secretària del sector de salut del sindicat UGT, qui ha assegurat que fa sis anys que tenen el sou congelat. “No podem permetre que no hi hagi cap pujada salarial”, hi ha afegit.

Precisament avui dematí els sindicats tenen una reunió al TAMIB (Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears) amb la patronal amb l'objectiu de no haver d'arribar a la vaga. Joan Pons, representant de Salut de CCOO, no s'ha mostrat gaire optimista amb la possibilitat d'arribar a un acord per “les negatives constants i frontals per part de la patronal”. En aquest sentit, Pons ha qualificat la negativa de la patronal de “totalment justificada, que demostra el desig i la voluntat d'extremar els seus beneficis quan s'està demostrant que és un sector en auge”.

La representant d'UGT ha recordat que la negociació del nou conveni s'inicià el febrer del 2013 a petició d'UBES amb la intenció d'aprofitar la reforma laboral per “retallar drets dels treballadors”. Així mateix, Pons ha lamentat que el conveni tampoc no inclou una dotació de plantilla adequada. “Estam tornant enrere, el treball augmenta i hi ha la mateixa plantilla”, ha assegurat Pons, qui ha advertit que “aquesta sobrecàrrega de feina pot ocasionar problemes de salut per als treballadors”.

La darrera proposta dels sindicats és un conveni de tres anys de vigència i una pujada salarial d'un 3% el 2017, un 2,5% el 2018 i un 2,9% el 2019. Així mateix, cal recordar que la negociació d'aquest nou conveni col·lectiu afecta uns 3.000 treballadors i 23 clíniques i centres sanitaris.

stats