Balears 28/06/2017

Salom: “Vull transmetre un missatge de tranquil·litat, calma i confiança en les forces de seguretat”

La delegada del govern ha comparegut per informar de les detencions de quatre suposats membres de l'Estat Islàmic a Mallorca

Anna Vidal
1 min
Maria Salom.

PalmaLa delegada del govern a les Balears, Maria Salom, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per informar de les detencions de quatre suposats membres de l'Estat Islàmic a Mallorca, concretament, a Inca, Ariany i Binissalem. Salom ha lloat la professionalitat de les forces de seguretat i, si bé ha reconegut que el risc 0 avui dia ja no existeix, ha volgut transmetre un “missatge de tranquil·litat, calma i confiança en els grans professionals que tenim, que són la Policia Nacional i la Guàrdia Civil”.

Salom ha explicat que ha estat una operació complexa, duta a terme per la comissaria general d'informació amb cooperació estatal i internacional, que feia molt de temps que s'estaven realitzant tasques d'investigació. Així mateix, ha informat que l'operació, que encara està oberta, s'ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció número 1, amb la coordinació de la fiscalia de l'Audiència Nacional.

De moment, no se saben la nacionalitat i l'edat dels detinguts ni si es coneixien entre ells. “Només sabem que eren persones molt actives que intentaven captar persones a Mallorca”, hi ha afegit Salom.

D'altra banda, Salom ha recordat que per a aquest estiu s'ha reforçat la seguretat a les Balears, amb un increment del 36%. "Tenim més reforços que mai i els professionals estan complint els controls precisos a ports i aeroports", ha conclòs.

stats