CRISI INSTITUCIONAL
Balears 25/01/2017

El serial del cessament de Huertas s'acosta a la fi

PSIB i MÉS accepten la petició de recés del PP perquè estudiï l'informe jurídic que han elaborat tots els juristes del Parlament i que avala la destitució de la presidenta del Parlament

Jaume Vinyas
1 min
Huertas ha presidit la Mesa, aquest dimecres, al Parlament

PalmaEl serial del cessament de la presidenta del Parlament podria finalitzar aquest horabaixa. Els membres de la mesa, convocada aquest dimecres, han decidit fer un recés perquè el PP estudiï l'informe jurídic que han presentat, a petició dels populars, els serveis jurídics del Parlament. La reunió es reprendrà a les 16 h.

El vicepresident primer del Parlament, Vicenç Thomàs, no ha volgut pronunciar-se sobre el contingut de l'informe i únicament ha destacat que l'han signat tots els juristes de la Cambra i que "va en la línia del que hem defensat des del primer dia". Previsiblement, per tant, preveu el cessament automàtic de Huertas en virtut de l'article 39C del Reglament del Parlament, que estipula que els membres de la mesa perden aquesta condició en ser expulsats del seu grup parlamentari.

El diputat del PP Miquel Jerez, per part seva, s'ha limitat a assenyalar que el document inclou tots els aclariments que havien demanat sobre el mecanisme de cessament de Huertas i les seves conseqüències jurídiques. Jerez ha volgut destacar la "feina intensa" que han fet els serveis jurídics i no ha volgut avançar quina decisió prendran. El PP, en tot cas, va assenyalar que acataria el que dictaminassin els serveis jurídics.

stats