Balears 11/08/2013

Mig miler de persones fan un mosaic per salvar sa Ràpita

La convocatòria contra el macrohotel que vol el Govern ha superat les expectatives dels organitzadors

ARA Balears
1 min
El mosaic humà de sa Ràpita / ENRIQUE CALVO

PalmaDevers mig miler de persones han fet un mosaic humà aquest diumenge a l'horabaixa davant del Club Nàutic de sa Ràpita per la protecció definitiva de l'entorn natural de sa Ràpita i es Trenc. La convocatòria ha superat clarament les expectatives, perquè pretenia reunir un mínim de 150 persones a la platja per dibuixar un mosaic que expressàs l'absolut rebuig a la construcció d'un macrohotel de luxe al costat d'un paratge d'alt valor mediambiental.

La plataforma Salvem sa Ràpita, integrada pel GOB, Greenpeace i Amics de la Terra, havia convocat la protesta i al mosaic s'han dibuixat, precisament, les lletres de Salvem sa Ràpita. El Govern s'ha pronunciat reiteradament a favor de la construcció d'un complex turístic de vint hectàrees amb 1.200 places, camp de golf, poliesportius i tota mena de serveis. Segons la fitxa de l'ANEI des Trenc-Salobrar, la zona ja pateix per l'excés de visitants a l'estiu i per la pressió humana dels nuclis pròxims.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia del 9 de juliol, que invalidava la modificació del Pla Territorial que permetia l'hotel a sa Ràpita, va esperançar tothom implicat en la reivindicació i la campanya "Salvem sa Ràpita" contra el complex hoteler de luxe declarat d'interès autonòmic pel Govern de José Ramón Bauzá. Això, però, es va convertir en una victòria social a mitges, ja que immediatament el Consell de Mallorca va anunciar que recorreria la sentència davant del Tribunal Suprem.

stats