Publicitat
Publicitat

Mig miler de persones fan un mosaic per salvar sa Ràpita

La convocatòria contra el macrohotel que vol el Govern ha superat les expectatives dels organitzadors

Devers mig miler de persones han fet un mosaic humà aquest diumenge a l'horabaixa davant del Club Nàutic de sa Ràpita per la protecció definitiva de l'entorn natural de sa Ràpita i es Trenc. La convocatòria ha superat clarament les expectatives, perquè pretenia reunir un mínim de 150 persones a la platja per dibuixar un mosaic que expressàs l'absolut rebuig a la construcció d'un macrohotel de luxe al costat d'un paratge d'alt valor mediambiental.

La plataforma Salvem sa Ràpita, integrada pel GOB, Greenpeace i Amics de la Terra, havia convocat la protesta i al mosaic s'han dibuixat, precisament, les lletres de Salvem sa Ràpita. El Govern s'ha pronunciat reiteradament a favor de la construcció d'un complex turístic de vint hectàrees amb 1.200 places, camp de golf, poliesportius i tota mena de serveis. Segons la fitxa de l'ANEI des Trenc-Salobrar, la zona ja pateix per l'excés de visitants a l'estiu i per la pressió humana dels nuclis pròxims.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia del 9 de juliol, que invalidava la modificació del Pla Territorial que permetia l'hotel a sa Ràpita, va esperançar tothom implicat en la reivindicació i la campanya "Salvem sa Ràpita" contra el complex hoteler de luxe declarat d'interès autonòmic pel Govern de José Ramón Bauzá. Això, però, es va convertir en una victòria social a mitges, ja que immediatament el Consell de Mallorca va anunciar que recorreria la sentència davant del Tribunal Suprem.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF