INDÚSTRIA AUDIOVISUAL
Balears 10/02/2017

Els 39 espots rodats a Palma el 2016 han generat una inversió directa de més de dos milions

Palma Film Office ha gestionat 171 rodatges, que han donat feina a 1.200 professionals locals

Ara Balears
1 min
/ AJUNTAMENT DE PALMA

PalmaDurant l'any 2016 es van fer a Palma 171 rodatges, que van ser tramitats per Palma Film Office, oficina que depèn de la regidoria de Turisme Comerç i Treball i que gestiona tots els tràmits necessaris per gravar a Ciutat. Per tipus de rodatges, hi ha hagut set rodatges de cine (llargs i curts), 56 de fotografia, 69 de reportatges o documentals i 39 de publicitat.

Els 39 rodatges publicitaris van generar a Palma una inversió directa de 2.239.000 euros. 1.677 persones van treballar als equips de producció d'aquests rodatges publicitaris, de les quals 1.194 eren professionals locals. Aquests 39 espots van suposar, a més, que es contractessin 1.609 pernoctacions.

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha manifestat que des de l'Ajuntament es continuarà donant tot el suport possible a Palma Film Office, per la riquesa que genera a Palma. La regidora ha destacat que els professionals que han fet tràmits amb Palma Film Office han valorat els serveis de l'oficina amb un 4,6 sobre 5.

"Donam suport a la indústria audiovisual perquè és un focus directe i indirecte de riquesa per a l'economia local: fomenta l'ocupació, beneficia el sector turístic i exporta la imatge de la ciutat fora de les nostres fronteres, la qual cosa genera a la vegada una atracció de la inversió estrangera", assegura l'Ajuntament de Palma en un comunicat.

stats