La revisió del PTI de Menorca començarà aquest mateix any

La revisió de l'eina d'ordenació urbanística costarà mig milió d'euros i l'objectiu és fer-ho amb el màxim consens ciutadà

El Consell Insular de Menorca ha anunciat l'aprovació dels plecs de condicions per escollir l'equip encarregat de revisar el Pla Territorial Insular (PTI). Cal recordar que el PTI s'hauria d'haver revisat l'any 2013, i l'anterior equip de govern del Partit Popular es va decantar per la creació d'una Norma Territorial Transitòria, de manera que es generaren dobles interpretacions i conflictes en la interpretació del Pla.

La vicepresidenta del Consell i consellera insular d'Ordenació del Territori,  Susana Mora, assegura que, "davant la inacció que ens ha precedit, el departament d'Ordenació ha reprès el model territorial i està fent les passes necessàries per actualitzar-lo i retornar a Menorca el seu orgull i la seva identitat".

El plec de condicions garanteix una gran participació ciutadana i l'objectiu de la institució és que l'equip redactor pugui iniciar-ne la revisió aquest mateix any. Un cop es publiqui en el BOIB, les empreses que pretenguin optar a aquest contracte tindran un mes per presentar-s'hi.

L'equip elegit s'encarregarà de dur a terme la redacció de la revisió i elaborar la documentació necessària per a l'aprovació definitiva a fi que entri en vigor. El contracte tindrà una durada de 22 mesos i inclourà els serveis d'assessorament jurídic, tècnic i econòmic. La revisió podria comportar la supressió d'aquells articles que, a causa de la nova legislació o la construcció de nous equipaments, han quedat antics. El Consell estima el cost de les feines en 500.000 euros.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF