Publicitat
Publicitat

“És el resultat de la solidaritat del poble”

El director de tot això és Antonio Campos qui, amb modèstia, es treu qualsevol mèrit i assegura que el menjador només és fruit de la solidaritat del poble: “Tot Sant Antoni s’ha bolcat en el menjador”, afirma.

“Les botigues, els majoristes i els restaurants ens porten el que els sobra. Avui mateix, ens ha arribat una càrrega de taronges”, afegeix. Campos també anima tots els ciutadans que ajudin aquest servei: “De vegades molts ciutadans no donen almoina a la gent que demana perquè no volen que la persona necessitada la gasti en alcohol. En aquest menjador hi ha la garantia que tot es gasta com cal, i s’ha de dir a totes les persones sense recursos ni sostre que aquí tenen un lloc”.

El director destaca la col·laboració de tots els voluntaris que ajuden desinteressadament i la feina dels treballadors dels restaurants que assumeixen el càtering. Així, la pizzeria Capricci, la cafeteria Rita’s Cantina, supermercats com Casa Alfonso i restaurants com el Vila Manxega s’encarreguen de preparar el menjar.

Ahir va ser el torn del restaurant argentí Chimichurri i hi anaren una cambrera i un cuiner per preparar i servir els plats. “És una experiència molt gratificant, però també hi trobes històries molt tristes”, comentà Elena Santamaría mentre repartia els plats a les taules. “Cada vegada veus més gent en aquesta situació i fa pensar. La cosa està molt malament, però almenys que a aquesta gent no li falti menjar”, indicà.

El menjador de Càritas de Sant Antoni serveix menjars i sopars, té un servei de dutxes i inclou una botiga solidària amb roba de segona mà a preus molt baixos. Es troba al carrer Lepanto de Sant Antoni, al barri de ses Variades, just a l’edifici que hi ha darrere de dos llocs d’oci molt coneguts com el Mambo i el Café del Mar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF