Publicitat
Publicitat

Podem no restituirà les vacants al Consell Ciutadà després de les tres dimissions recents

L'òrgan de direcció política de la formació queda reduït a 19 membres

La crisi interna de Podem deixa lleugerament minvat el seu òrgan de direcció política. La portaveu parlamentària, Laura Camargo, ha admès que, els darrers dies, han dimitit tres dels 22 membres del Consell Ciutadà Autonòmic (CCA). Es tracta de Brígida Mora (responsable d'actes temàtics), Ana Serra (secretària autonòmica de finances) i Judith Zuehlsdorff (secretària general de Podem-Sant Lluís, a Menorca). Camargo no ha volgut vincular les renúncies als tres expedients sancionadors oberts recentment i s'ha limitat a considerar que els membres del Consell Ciutadà hi participen de manera voluntària i s'hi comprometen o no en funció de circumstàncies personals i diverses. 

Camargo ha assenyalat que les vacants no seran restituïdes i que, per tant, el Consell Ciutadà tindrà tres membres menys. Això es deu, segons ha dit, al fet que el reglament intern del partit només obliga a renovar el CCA en cas que cessin més de la meitat dels seus membres. Amb l'horitzó de dur a terme un congrés autonòmic que renovi la cúpula abans de la tardor de 2017, la formació s'estima més deixar les coses com estan. 

Pel que fa a l'expedient a Huertas, Seijas i Bachiller, la portaveu parlamentària ha assenyalat que no poden "operar" fins a la resolució final de l'expedient, és a dir, no es plantejaran demanar la destitució de Huertas fins que no es resolgui un hipotètic recurs a una suposada expulsió decretada pel Consell de Garanties autonòmic. Aquest òrgan és l'encarregat de decidir sobre les al·legacions dels expedientats. Segons el reglament del partit, disposa de dos mesos per deliberar. Posteriorment, en cas que es decretàs l'expulsió de tots del partit, aquests tindrien l'opció de recórrer al Comitè de Garanties estatal. Aquest òrgan disposaria només de 15 dies per resoldre. Camargo ha mostrat en tot moment respecte pels temps que estipula el reglament, si bé s'ha mostrat confiada que la crisi no es demori tant. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF