Publicitat
Publicitat

Els restauradors de Menorca destaquen el potencial de l'Imserso

Els esforços del sector se centren a complaure aquest tipus de visitants amb l'objectiu que transmetin a familiars l'experiència a Menorca

El sector de la restauració de Menorca considera que el sènior és un tipus de turisme molt important per a l'illa. Ho ha posat de manifest el president de l' Associació d'Hostaleria i Restauració, dependent de la  CAEB. José Bosch creu que "el turisme de l'Imserso és més rellevant del que la gent es pensa. Per mi, és un dels millors tipus de turisme que ens arriben a Menorca. I és que, a banda de comprar articles de record, també són bons clients de l'oferta complementària. Es fa difícil no veure algun visitant sense cap bossa d'establiment".

D'altra banda, Bosch emfatitza la capacitat que tenen aquests visitants per traslladar les potencialitats de Menorca. Segons el president de l'associació, "s'ha de tenir en compte que cada turista sènior és un ambaixador. Per aquest motiu, un cop que torni a la seva ciutat d'origen, li preguntaran familiars i amics. Una bona experiència a l'illa repercuteix en més visitants, ja que sempre hi haurà algú que pren nota de la destinació i vol provar d'experimentar les mateixes sensacions".

Des de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca són conscients que els primers mesos de l'any són els pitjors per a l'activitat. De tota manera, José Bosch sap que "cada any succeeix el mateix. Però no ens podem queixar. Fa uns mesos que són molt fructífers. Malgrat això, avui dia cal remarcar que veim més turistes dels que estam acostumats a veure. Sense anar més lluny, al desembre m'ha vingut gent preguntant a quin establiment podrien celebrar la festa de Cap d'Any. Estam notant que els hotels rurals d'interior mantenen un comportament excel·lent".

El sector de la restauració tanca el 2.016 amb un balanç positiu i un augment en la facturació del 10% en la majoria de casos, una tendència que apunta a l'alça perquè amb vista al 2017 les previsions situen l'increment de les caixes en el 15-20%.