Balears 01/09/2016

Els restauradors de Menorca fan un primer balanç positiu de la temporada

Bon comportament dels negocis als nuclis antics dels municipis, però balanç moderat en els restaurants ubicats en urbanitzacions

Iván Martín
1 min
Els restauradors de Menorca fan un primer balanç positiu de la temporada

Els mesos més intensos de la temporada turística han deixat un primer balanç positiu en el sector de la restauració de Menorca. Han estat setmanes de molta feina, però no totes les zones n'han resultat beneficiades. Des de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, que depèn de la CAEB, el seu president ha explicat algunes de les claus que deixen els mesos de juliol i agost. José Bosch creu que "en general ha anat bé i la majoria de restaurants han incrementat la facturació amb relació a l'any passat". De tota manera, Bosch avisa que "l'increment de mercat estatal, en perjudici del britànic, ha provocat que alguns restaurants d'algunes urbanitzacions hagin fet menys caixa que l'estiu del 2015. Els espanyols tenen tendència a desplaçar-se fins al nucli antic i, en canvi, els britànics prefereixen quedar-se a la urbanització".

El president de l'associació assenyala, a més, que "un dels aspectes rellevants que ens deixen el juliol i l'agost és l'augment de la mitjana per comensal, que actualment se situa entre els 20 i els 25 euros. No és per tirar coets, però no està malament". Una temporada turística a Menorca que és molt més curta que a la resta d'illes. De fet, els restauradors esperen que el setembre en marqui el balanç final. José Bosch admet que "aquest mes que comencem, i potser les dues primeres setmanes d'octubre, són bàsiques per a nosaltres. Aquí és on realment es concreta si una temporada ha estat positiva o negativa. En aquest sentit, som optimistes però al mateix temps prudents. L'índex de reserves a la planta d'allotjament és elevat, i tot apunta a un bon mes. Caldrà esperar".

stats