Podem demana una “resposta contundent” al PSIB contra la violència a Catalunya

La formació dels cercles insta Francina Armengol a mitjançar davant Pedro Sánchez perquè el PSOE no doni suport a una hipotètica aplicació de l'article 155

El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, i la portaveu parlamentària, Laura Camargo, han reclamat aquest dilluns al PSIB una “resposta contundent” a la violència policial d'ahir contra votants del referèndum de Catalunya.

Jarabo ha considerat “intolerable” el posicionament expressat ahir pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i ha apel·lat a la secretària general del PSIB, Francina Armengol, per “convèncer Sánchez perquè eviti l'escenari de l'article 155”.

Camargo, per la seva banda, ha valorat que el portaveu del PSIB, Iago Negueruela, se'n desmarcàs i criticàs la violència d'una manera “més contundent” que Sánchez, però hi ha afegit que “la línia seria condemnar de manera ferma la violència que va patir el poble de Catalunya que pacíficament volia votar”. En aquest sentit, ha indicat que “ja vàrem dir al PSOE que fos aquí més PSIB i menys PSOE”. Tot i admetre que “precisament Armengol fou l'única que va parlar que s’havien trepitjar línies vermelles”, ha insistit que “ahir foren dones, persones, dits trencats, drets humans, gent que volia votar trepitjada per les forces de seguretat”. “Davant això –ha conclòs– el PSIB hauria de respondre amb contundència”.

La formació dels cercles també ha reclamat al Govern que “apel·li de manera conjunta tant al PSOE com al PP i al govern de l’Estat per obrir aquest procés constituent, que és l'única via perquè la convivència torni a la nostra societat”. En aquest sentit, hi han afegit que “Espanya és molt millor que el seu govern i no es pot continuar imposant el dogma d’una Espanya irreformable i autoritària, que és el del PP”.

Finalment, han mostrat “orgull per la gent que va sortir ahir a Palma i a diferents municipis de les Illes per rebutjar la repressió”.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF