La residència de la Bonanova podrà acollir 68 persones dependents més

Amb aquesta remodelació, l'IMAS vol alleugerir la llarga llista d'espera per entrar en una residència

La primera fase de la remodelació de la planta 9 de la residència de la Bonanova, que implicarà una inversió de 2,4 milions d'euros, suposarà la creació de 68 noves places per a persones dependents. 

Margalida Puigserver, consellera de Benestar i Drets Socials, i presidenta de  l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), acompanyada de Javier de Juan, vicepresident de la institució, han presentat aquest dilluns al matí la primera fase del projecte de modernització de la residència als usuaris i treballadors. També hi ha assistit Regina Moll, la directora insular d'Atenció a la Dependència, i  Antònia Pizà, cap del servei d'arquitectura de l'IMAS, que n'ha explicat els detalls més tècnics.

El projecte de la Bonanova se suma a la reforma ja iniciada de la Llar d'Ancians del carrer General Riera. Amb aquesta mesura, l'IMAS vol mostrar el seu compromís amb la creació de noves places per a persones dependents, fet que alleugerirà la llarga llista d'espera, a més de la transformació de places existents que ja no s'utilitzen en places per a persones majors. 

De Juan ha explicat que les obres, que previsiblement han de començar el juny d'enguany i que han d'acabar amb vista a l'estiu del 2018, pretenen "adaptar les instal·lacions a les necessitats d'atenció especial per a persones majors" i volen "modernitzar els seus centres i fer que s'adaptin a les necessitats de cada persona". La idea, diu De Juan, "és continuar advocant per la modernització de la Bonanova i de la resta de centres de l'IMAS", bona part dels quals són edificis que "provenen de models arquitectònics anteriors".

En aquesta ocasió, tal com ha explicat la consellera Margalida Puigserver, es vol fer de cada una de les plantes de la Bonanova una zona independent i totalment equipada amb tots els serveis necessaris. Els usuaris disposaran d'un menjador, una sala d'estar, dos banys geriàtrics, una zona per rebre les visites dels familiars i un espai destinat a fisioteràpia i a teràpia ocupacional. Igualment, a les habitacions s'eliminaran les parets innecessàries i es deixarà un espai diàfan i una petita zona de distribució que permetrà les maniobres necessàries del mobiliari geriàtric, amb la qual cosa es millora l'accessibilitat a tota la planta.

La planta 9 de la Bonanova, actualment ocupada per persones majors no dependents, serà buidada per tal de dur-hi a terme la remodelació. Les persones que avui l'ocupen seran reubicades en habitacions disponibles de plantes inferiors fins al final de les obres.

De Juan ha explicat que l'IMAS negocia actualment amb municipis a fi d'adquirir noves residències municipals i poder desenvolupar, d'aquesta manera, futurs projectes. 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF