CRISI DE GOVERN

El PSIB accepta Busquets com a vicepresidenta del Govern

L'acord encara s'ha d'acabar de tancar en una reunió entre la coordinadora ecosobiranista i la presidenta, Francina Armengol 

El PSIB ha acceptat la proposta de MÉS per Mallorca que Bel Busquets siga designada vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme en substitució del dimitit Biel Barceló.

"A MÉS li correspon designar la vicepresidència del Govern i la Conselleria", ha manifestat el portaveu del PSIB, Iago Negueruela, que ha afirmat que "no estava damunt la taula" la possibilitat de rebutjar la proposta dels ecosobiranistes.

Lluís Apesteguia, un dels negociadors de MÉS per Mallorca, ha assegurat que el seu partit ha mantingut la posició inicial que la seva coordinadora, Bel Busquets, és la seva única proposta per a reemplaçar a Barceló a l'executiu de coalició.

No obstant això, en les seves declaracions als mitjans després de la reunió de quatre hores a la seu del PSIB, ni Apesteguia ni Negueruela han afirmat expressament que hagin aconseguit un acord i han assegurat que correspon a la pròpia Busquets i a la presidenta del Govern, Francina Armengol, tancar el nomenament en una reunió que tindran en les pròximes hores.

 

EDICIÓ PAPER 09/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF