Balears 14/11/2017

La renda social beneficiarà 3.500 famílies enguany

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ho ha confirmat en el ple del Parlament, en una resposta a la diputada del PP Sandra Fernández

Ara Balears
1 min
La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, en una imatge d'arxiu.

PalmaQuan conclogui enguany, 3.500 famílies es beneficiaran de la renda social garantida, la nòmina total de la qual al desembre superarà el milió d'euros, segons ha informat aquest dimarts en el ple del Parlament la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago.

En resposta a una pregunta de la seva antecessora, la diputada del PP Sandra Fernández, la consellera ha explicat que al novembre percebran renda social 2.916 famílies, que sumen uns 950.000 euros, un nombre de beneficiaris que s'incrementarà en gairebé 600 en el que queda d'any.

Santiago ha detallat que els actuals perceptors de la renda són unes 1.100 famílies, amb una mitjana de quatre membres que reben uns 367 euros mensuals, i la resta són beneficiaris de pensions no contributives que la renda social complementa amb 108 euros al mes.

Sandra Fernández ha criticat que, dels 20 milions d'euros pressupostats per a la renda social garantida enguany, sobraran 10 milions que es destinaran a inversions el 2018. Això, al seu judici, prova que el sistema "no està funcionant", per la qual cosa ha reclamat que es replantegi.

La consellera li ha replicat que aquesta objecció no és més que una anècdota i que allò rellevant és que l'actual Govern ha engegat un model d'ajuda a les persones més pobres que l'executiu del PP ni es va plantejar en els anys més durs de la crisi.

stats