Balears 28/09/2016

Relleu a la Conselleria de Medi Ambient

La directora general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, cessarà en el càrrec en les properes hores

M.b. / J. V.
1 min
La directora general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, i el conseller de Media Ambient, Vicenç Vidal.

PalmaEl Govern prepara un nou relleu entre els seus alts càrrecs quan encara no han passat ni 24 hores de la polèmica destitució del director general de l'Advocacia, Lluís Segura. Segons ha pogut saber l'ARA Balears, la directora general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, abandonarà el càrrec en les properes hores. Les fonts consultades no han pogut esclarir si es tracta d'una destitució o d'una dimissió.

Amengual ha dirigit un dels departaments 'calents' de la Conselleria que dirigeix Vicenç Vidal. Al febrer, fou el blanc d'una campanya mediàtica per l'eliminació de les cabres del Vedrà, a Eivissa. En aquest sentit, l'Associació animalista de les Balears (Assaib) va presentar, fins i tot, una denúncia contra ella i el conseller insular de Medi Ambient d'Eivissa, Miquel Vericad, per diversos delictes contra el medi ambient, els recursos naturals i per prevaricació. Darrerament, la seva gestió ha rebut les crítiques del batle de Campos, Tià Sagreras, per la manera com s'està gestant la creació del Parc Natural del Trenc.

Nascuda a Inca, el 1979, Amengual ja va ser directora insular de Medi Ambient al Consell de Mallorca entre el 2010 i el 2011, i fou presidenta de l'Associació de Llicenciats en Ciències Ambientals de les Illes Balears (ALCAIB).

stats