Publicitat
Publicitat

SETMANA SANTA

El rei tornà a celebrar la Pasqua a la Seu

Molts pobles acomiadaren ahir les processons amb la de l’Encontre

Els reis d’Espanya, Joan Carles i Sofia, acudiren ahir migdia, acompanyats pels prínceps d’Astúries, les seves filles i la infanta Helena, a la missa del Diumenge de Pasqua de Resurrecció a la Catedral de Palma, on varen ser rebuts entre aplaudiments per unes 300 persones.

A l’entrada de la Catedral, la comitiva reial va ser rebuda pel president del Govern balear, José Ramón Bauzá, i la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, als qui saludaren i, després, entraren al temple per assistir a la missa oficiada pel bisbe de Mallorca, Xavier Salinas.

L’any passat, Joan Carles de Borbó no va acompanyar la seva família a la missa de Pasqua perquè es recuperava d’una operació de columna. La infanta Cristina, que sí que va acudir a la missa de Pasqua de Palma el 2011, és baixa en aquest acte des de 2012, mentre que el seu marit, Iñaki Urdangarin, no participa en aquesta cerimònia des de la Setmana Santa de 2005.

L’Encontre

Molts pobles de les Illes Balears celebraren ahir la darrera de les processons de Setmana Santa, la de l’Encontre, que rememora la trobada de la Mare de Déu amb el Bon Jesús després de la resurrecció.

En el cas d’Inca, el dia de Pasqua s’embelleix especialment amb la sortida dels cossiers, que només es poden veure ballar ahir i per Santa Maria la Major, el mes de novembre. Els membres de la Revetla d’Inca que integren els cossiers varen ser el centre de l’atenció ahir a la capital del Raiguer. Hi ha cinc dames i, com que només en pot sortir una cada vegada, es van alternant i cada una surt cada dos anys mig. Enguany va ser el torn de Margalida Mateu.