Balears 16/08/2016

Refugis de fauna per evitar la caça

El GOB lamenta l'inici del període de caça de 'mitja veda' i recorda als propietaris les possibilitats per "aconseguir la tranquil·litat i la conservació de la fauna"

Ara Balears
1 min
Tórtera europea (Streptopelia turtur), una de les espècies que es poden caçar durant la mitja veda

PalmaEl GOB lamenta que a Mallorca "la densitat de caçadors és molt alta" i recorda als propietaris de finques les possibilitats que tenen per "aconseguir que no es caci dins ca seva i fer possible així la tranquil·litat i la conservació de la fauna". De fet, la mitjana de densitat de caçadors triplica la de l'Estat. Així ho expliquen en un comunitat, en el qual detallen que aquest dilluns ha començat el període de caça de 'mitja veda', que s'estendrà fins al 12 d'octubre. Durant aquesta temporada es permet la caça de conills, llebres, tudons, coloms salvatges, guàtleres i tórtores.

L'organització recalca la seva iniciativa de declaració de refugis de fauna per evitar la caça. De fet, el GOB ja ha contribuït a la declaració de més de 50 refugis, i ha ajudat els propietaris a dur endavant la tramitació. El requisit és que la superfície mínima de la finca sigui de 10 hectàrees, que poden pertànyer a un o a més propietaris, sempre que hi hagi continuïtat entre les diferents parcel·les.

stats