CRISI HUMANITÀRIA

Un nou grup de 27 refugiats sirians arriba aquesta setmana a Balears

La Conselleria de Benestar Social ha informat que es tracta de 18 adults i 9 menors d'edat procedents de Grècia

Un nou grup de 27 refugiats sirians procedents de Grècia arribarà aquesta setmana a l'alberg de la Platja de Palma. Quan ja siguin aquí, Balears acollirà un total de 35 persones que fugen del conflicte bèl·lic a Síria, encara que el nombre total de refugiats a la nostra comunitat serà de 44, ha informat la Conselleria de Benestar Social.

Coincidint amb el Dia mundial dels refugiats, el Govern ha confirmat que durant aquests dies s'espera l'arribada de 18 adults i 9 menors d'edat sirians procedents de Grècia, que se sumaran a les 17 persones que ja hi ha a l'alberg. Cal recordar que a finals de maig varen arribar vuit refugiats de Síria, raó per la qual ja seran 35 els refugiats sirians acollits a Mallorca. Les previsions de Benestar Social són que de les 52 places de l'alberg, 38 siguin per als refugiats d'aquest país, en guerra des de fa més de cinc anys.

Creu Roja és l'encarregada de la gestió de l'alberg i d'aplicar el protocol d'acollida de les persones refugiades, segons ha recordat la Conselleria de Benestar Social, que avui encara no ha pogut precisar el dia d'arribada del nou grup de refugiats.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF