Publicitat
Publicitat

PULMONS VERDS

La reforma del barri de Fartàritx, l’esperança verda de Manacor

Acollirà un parc de 3,5 ha entre el Serralt i la plaça de la Concòrdia

El parc de na Molla, vora l’Institut d’Educació Secundària de Son Fangos, és el darrer gran espai verd públic creat per a la ciutat de Manacor. Es va estrenar fa un any. Ocupa una superfície de 13.000 m2 i va ser dissenyat com un parc amb molts vials interiors per a la pràctica d’exercici físic. Més d’una quarta part (3.800 m2) són camins entre una novella i variada vegetació.

Tot i això, el gran repte verd del municipi, pel que fa al volum i pel que fa a la ubicació, és la creació d’un parc de 35.000 m2 al barri de Fartàritx. El nou espai verd tindrà un abast que afectarà tot l’entorn dels molins protegits, entre la rambla del Serralt i la plaça de la Concòrdia. Perquè el projecte s’executi caldrà primer que s’aprovi de manera definitiva el Pla General (PG), que es troba en el seu enèsim intent de veure la llum.

A Fartàritx, se li ha eliminat la pressió urbanística i tota l’edificabilitat que se li preveia a l’anterior planejament ha estat traslladada a la zona de la carretera de Cales, entre el barri del Serralt i el complex Rafel Nadal.

També dins el nucli urbà, al barri dels Creuers, al solar que ocupà en el seu dia la fàbrica de Perles Majorica, s’hi ha reservat una franja de 10.000 m2 per oxigenar un districte urbanísticament maltractat. No lluny d’allà, la Via Majorica i la Ronda de Felanitx tindran un ampli espai verd per acompanyar la construcció d’una rotonda que regularà la circulació en aquest punt de connexió viària de gran densitat de trànsit.

Actuació a Portocristo

A Portocristo, en el sector urbà entre el nou Hospital de Llevant, Hiper Centro i el carrer d’Andrea Doria s’ha d’habilitar un parc entre una àrea d’equipaments i un aparcament, també reflectits en la futura ordenació urbana del municipi.

Que aquests projectes mediambientals arribin a bon port dependrà de l’avanç del Pla General, a hores d’ara enrocat per les constants entrades i sortides de tècnics i especialistes urbanístics que no acaben d’encaixar en el departament que dirigeix la regidora Bel Febrer. Mentrestant, l’avinguda del Ferrocarril, l’avinguda del Parc i les rondes de Felanitx i del Port, a Manacor ciutat, continuaran sent els vials ‘verds’ on molts ciutadans deixaran córrer una part del seu estrès.