Balears 05/08/2013

El pla ja es redactà en funció d'un objectiu de dèficit de l'1,3%

L'Executiu podria disposar enguany d'un marge de despesa addicional d'uns 350 milions d'euros

Ll.p.
1 min

Palma.Tot i que el Govern va aprovar els pressupostos de la Comunitat per a enguany en funció d'un objectiu de dèficit del 0,7% -el límit que Brussel·les i Madrid exigien a finals de l'any passat-, en el pla econòmic financer que va presentar dimecres passat al Ministeri d'Hisenda ja es redactà en funció d'un dèficit de l'1,3%.

Era el sostre revisat amb caràcter general per a les comunitats autonòmes i que finalment s'ha fixat asimètric per a determinades comunitats, com Balears.

Així les coses, les Illes aconseguiren dimecres passat que el seu objectiu de dèficit sigui de l'1,47%. La diferència suposa que, respecte del 0,7% previst en els pressupostos, l'Executiu podria disposar enguany d'un marge de despesa addicional d'uns 350 milions d'euros.

No obstant això, en el pla econòmic i financer presentat a Madrid, el departament d'Hisenda del Govern de les Illes, que dirigeix el conseller Josep Vicent Marí, ja treballa amb un límit de l'1,3% a l'hora d'establir les seves previsions d'ingressos i despeses. En qualsevol cas, l'1,47% permès ara en el Consell de Política Fiscal i Financera encara li dóna més marge.

stats