Balears 05/08/2017

Un recordatori per evitar una de les modes més absurdes del litoral illenc

Un vídeo produït a Menorca explica els efectes nocius sobre la natura de fer caramulls de pedres

M.r.
1 min
Una captura del vídeo.

Palma"A la natura la posició de cada pedra és el resultat d'una història de milions d'anys. Menorca té una cultura de pedra, des de la talaiòtica a la contemporània. Fer caramulls de pedra no és una tradició menorquina, és una moda invasora i banal importada d'altres cultures".

Amb aquesta contundència comença el vídeo que la productora Voodoo Productions ha editat a Menorca per recordar els efectes nocius de fer caramulls de pedra, un costum "absurd" en "espais naturals verges i protegits".

Txell Sabartés, catalana amb origens menorquins, n'és la responsable. "El vídeo l'hem fet per compromís amb el medi ambient, per denunciar un costum que no té ni cap ni peus i que s'està estenent a tot el litoral mediterrani. Volíem posar el nostre granet d'arena per evitar aquesta moda absurda", ha explicat a l'ARA Balears.

Amb la direcció de Lalo García, la música de Marco Mezquida, i amb l'ajuda de diverses persones i col·lectius com el geògraf Xisco Roig, Jaume Mascaró o el GOB de Menorca, Voodoo Productions ha editat un vídeo que explica el efectes nocius d'aquesta moda.

Tal i com explica Sabartés, és una "reflexió sobre el comportament massiu i el medi ambient, traslladable a tants d'altres paratges naturals que hauríem de custodiar com tresor", sobre tot "als que tant els enamoren aquests racons únics".

S'ha de recordar que la moda de fer caramulls de pedres també és una preocupació dels agents de medi ambient del Govern de les Illes. El passat mes de maig advertiren els ciutadans que aquests costum posa en perill el medi ambient

stats