Publicitat
Publicitat

PRIMÀRIES DEL PSIB

Aina Calvo: “Som a temps de reconstruir molt del que s’ha destruït, de recuperar drets de tots”


1. Què teniu vós que no tingui l’altra candidata a les primàries?

2. Què serà el primer que fareu si governau?

3. Què ha fet bé el president Bauzá?

4. Quina és l’alternativa al TIL?

5. Si us diuen ‘hotelers’, què pensau?

6. Què faríeu per reduir la pobresa?

7. Es pot recuperar en quatre anys tot el que s’ha retallat?

8. Què fareu si perdeu?

9. Si guanyau, integrareu l’altra candidata?

Mai no m’he definit per negació de l’altre. Ni crec que el PSOE sigui millor per negació del PP, ni crec que jo sigui millor per negació de l’altra candidata. Esmenada la pregunta, us diré que jo em present perquè crec ser útil, crec que puc ajudar a trobar solucions, a dibuixar un camí que ens faci arribar tan a prop com sigui possible de la felicitat o, com a mínim, ens retorni la dignitat. Això és per mi la política, per això som aquí. Som a temps de frenar aquesta deriva, a temps de reconstruir molt del que s’ha destruït, a temps de recuperar drets de tots. Es tracta de tenir convicció, determinació, i de reunir les millors capacitats de moltes persones. Moltes d’elles són a les nostres aules, altres són a les plataformes que lluiten per una sanitat pública, altres planten cara cada dia als desnonaments, moltes són a les entitats, a les ONG que denuncien la desigualtat social que ens envaeix i hi lluiten en contra. Es tracta de sumar esforços, ganes, coratge, alegria. Es tracta de sumar. Tan simple i tan complex com això. No és cert que siguem una comunitat de dretes, és que hem deixat a la dreta fer-se seva la comunitat.

Adoptar l’equitat com a referent irrenunciable de l’economia d’aquestes Illes. Fixar l’objectiu ineludible que la rendibilitat econòmica de Balears estigui directament relacionada amb el benestar de les persones i amb l’ús responsable dels nostres recursos. Obrir les portes del Consolat de Mar a tots els ciutadans que les han trobades tancades durant aquests anys i renovar amb ells el meu compromís institucional i ciutadà de recuperar els drets retallats i construir junts camins perquè les persones expulsades de la vida social tornin a ser ciutadans de ple dret. Aquella mateixa nit, per exemple, convocaria la comunitat educativa per iniciar el camí cap a una educació pública de qualitat.El que més s’assembla al que hauria de ser la normalitat és l’acord assolit per a la modificació de la Llei de Serveis Socials, que era una reivindicació dels professionals del tercer sector i que va rebre el suport de tots els grups parlamentaris.

L’alternativa al TIL és un model que, tornant a la filosofia del Decret de Mínims -que atorgava autonomia als centres i garantia l’aprenentatge de les dues llengües oficials-, millori de manera significativa l’ensenyament d’una tercera llengua, l’anglès, avui imprescindible en la vida personal, acadèmica i professional.

Tenint en compte el pes del turisme a les Illes, ningú pot quedar al marge del seu planejament ni dels seus beneficis. Hem d’establir una nova relació amb l’empresariat, amb els hotelers, grans i petits. Les mesures de suport han d’estar vinculades a la contractació i a la millora de les condicions laborals dels treballadors, incloent la prolongació de la temporada turística.

El nostre objectiu ha de ser restituir drets socials allà on el PP els ha substituït per beneficència. Estam en condicions de frenar aquesta deriva, hi ha canvis que potser no seran immediats, però sí assolibles: garantir un catàleg de prestacions mínimes a totes les persones d’aquesta comunitat autònoma, facilitar la creació de llocs de feina de qualitat, perquè avui dia es pot ser pobre amb un lloc de feina, recuperar els drets que els treballadors han perdut.

Res del que vivim és irremeiable. En quatre anys, es pot revertir la tendència i governar, no per a uns pocs, sinó per a la majoria, per a tothom. Faré de l’equitat una forma de govern, tan enfora del que es practica avui dia.

Continuar treballant pel canvi a les Illes Balears. Dit això, crec que puc sumar més persones al canvi i per això m’he presentat.

Integrar vol dir fer que algú passi a formar part d’un tot. El tot és el partit i Francina Armengol, la seva secretària general.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF