Balears 27/04/2016

El reciclatge i la reutilització com a eina de reinserció

La Fundació Deixalles i MAC Insular fan balanç dels 10 anys de col·laboració, que han permès que 464 persones tornin al mercat laboral

Ara Balears
1 min
Un dels tallers on es desenvolupa la feina.

PalmaUn total de 464 persones han aconseguit reinserir-se en el mercat de treball gràcies al reciclatge i la reutilització. És el fruit dels 10 anys de col·laboració entre la Fundació Deixalles i MAC Insular, l'empresa concessionària del servei públic insular de gestió de residus de construcció, dues organitzacions que han cooperat per ajudar col·lectius en risc d'exclusió.

Un 75% d'aquestes més de quatre-centes persones, 346, formen part de col·lectius en risc d'exclusió, una mostra de la gran tasca que s'ha duit a terme.

Els treballadors s'encarreguen de la selecció dels materials amb valor que entren a les plantes de Bunyola i Santa Margalida, així com de la reutilització i restauració de mobles i electrodomèstics, que posteriorment són comercialitzats en els punts de venda de la Fundació Deixalles.

Des de l'àrea social, ambdues entitats supervisen el compliment dels objectius del projecte, en especial aquells que es refereixen als processos de reinserció social de les persones, l'ajuda per la conciliació de la vida laboral i familiar, el desenvolupament d'hàbits laborals i socials que garanteixin el futur manteniment del lloc de feina i l'orientació en la recerca d'altres ocupacions de més qualitat.

stats