TURISME
Balears 21/10/2016

L’ecotaxa ja ha recaptat 33 milions d’euros

Els 282 establiments han efectuat una liquidació de 782.000 euros corresponents al mes d'octubre

Ara Balears
1 min
L'impost turístic es va començar a cobrar el passat dia 1.

PalmaL’impost de turisme sostenible ha elevat la recaptació fins als 33 milions d’euros després que 282 establiments hagin liquidat 782.000 euros durant el mes d’octubre.

Els titulars d’aquests establiments formen part del 4% del total del cens que ha optat per tributar per la via de l’estimació directa.

L’Agència Tributària de les Balears va publicar ahir els resultats d’aquest nou període de liquidació de l’impost turístic, el segon gestionat després del tràmit voluntari per a la recaptació del tribut per a establiments tradicionals que havien elegit l’estimació objectiva, realitzada entre l’1 i el 20 de setembre.

Aquests 282 establiments suposen un 57,5% del total d’establiments previstos inicialment per aquesta modalitat de liquidació directa, que segons el reglament en vigor estan obligats a meritar per cada estada realitzada, per períodes trimestrals.

La propera finestra de liquidació s’obrirà el mes de gener, quan tant els establiments que tributen per estimació objectiva com els que ho fan de manera directa hauran de presentar les respectives liquidacions anuals. Llavors, també haurien de començar a executar-se els primers projectes finançats per l’impost.

stats