Balears 24/05/2017

Rajoy assistirà al congrés del PP de Mallorca

Jeroni Salom serà reelegit una vegada s'ha confirmat que la candidatura d'Ignasi Martí es retira

Jaume Vinyas
2 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, aquest dimecres, al Congrés dels Diputats

PalmaEl congrés del PP de Mallorca tindrà, finalment, un candidat. El president de la formació, Biel Company, ha confirmat aquest dimecres que la candidatura encapçalada pel desconegut Ignasi Martí ha decidit retirar-se i integrar-se en la del candidat oficialista, Jeroni Salom. Company ha agraït la "generositat" de Martí i ha destacat que en cap moment "no ha demanat res per a ell, tan sols fer feina per al partit".

Un "desconegut" es cola en la pugna per la presidència del PP de Mallorca

Martí, per part seva, ha assegurat que la seva candidatura es va començar a gestar en el congrés autonòmic de la formació, on li van sobrevenir "inquietuds sobre la manera de comunicar segons quines coses". Ha admès que té "amistat" amb l'exdiputada Aina Maria Aguiló, però ha evitat afirmar que postula amb el seu ideari. "Tenim inquietuds polítiques idèntiques amb les del senyor Company i Salom", ha afirmat.

Ignasi Martí explicant els motius de la seva renúncia, amb Company i Salom.

Per part seva, Salom s'ha mostrat satisfet d'haver arribat a un acord amb Martí i ha assenyalat que "més o manco" ja té tancat l'equip que presentarà en el congrés que es farà aquest dissabte a Inca. Amb tot, només ha volgut avançar que la regidora a Calvià Raquel Sánchez serà la secretària general del PP de Mallorca.

Rajoy, a Inca

D'altra banda, Company ha anunciat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assistirà amb tota seguretat al congrés insular. "Hi ha esperances raonables que hi sigui", ha assenyalat. Fonts del partit, no obstant això, han assenyalat que la presència de Rajoy està assegurada sempre que no hi hagi un imprevist de darrera hora.

stats