Publicitat
Publicitat

“El que ha fet Matas és la quinta essència de la corrupció”

El secretari de Política Autonòmica i Relacions Institucionals del PSOE, Antonio Hernando, assegurà ahir a Palma que allò que ha fet el PP a Balears “amb el senyor (Jaume) Matas al capdavant potser és la quinta essència de la corrupció i del finançament irregular del PP”. El socialista, que comparegué a la seu del PSIB per valorar les darreres novetats sobre el cas Bárcenas, aprofità la seva presència a Mallorca per assegurar que “el PP s’ha estat finançant il·legalment i amb doblers negres durant tots aquests anys”, una circunstància que “potser sigui encara més evident” a Balears. “Hi ha determinades icones, i aquesta comunitat n’és una, respecte d’allò que signifiquen les pràctiques corruptes del Partit Popular”.

Segons Hernando, “fa la impressió que el Partit Popular, quasi des de la seva fundació, al matí presentà els estatuts en un registre i l’horabaixa creà les caixes negres que ha anat heretant un tresorer darrere l’altre”. El secretari de Política Autonòmica del PSOE anuncià també que el seu partit demanarà la citació com a imputat de l’exsenador del PP Luis Fraga per blanqueig i frau a Hisenda, que s’investiguin els comptes de l’extresorer del PP Luis Bárcenas en paradisos fiscals i que entregui la documentació que tingui del cas Gürtel i el presumpte finançament irregular del PP, segons informà l’agència Efe. El PSOE, personat en el cas Gürtel, sol·licitarà aquestes noves diligències després de les darreres declaracions de Bárcenas i de la seva dona, Rosalía Iglesias, davant del jutge.

Resposta del PP

Les paraules d’Hernando provocaren la resposta immediata del PP balear que, per boca de la seva portaveu parlamentària, Mabel Cabrer, recalcà que els socialistes no tenen autoritat per donar lliçons en qüestions com la corrupció i recordà que l’únic partit condemnat per un cas de corrupció a l’Estat és el PSOE i que aquesta formació té actualment un cas com el dels ERO d’Andalusia obert.