Balears 15/05/2017

Una quarta candidatura es presentarà a les primàries de Podem

Els signants del Manifest de Sineu acorden concórrer-hi i acusen Jarabo i Camargo de representar el "continuisme"

Ara Balears
2 min
Alguns dels membres de 'El Podem que volem'

PalmaLes primàries de Podem podrien tenir, almanco, quatre candidats diferents, una vegada que el sector anomenat El Podem que Volem ha decidit participar-hi amb una llista pròpia. Ho han comunicat a través d'un comunicat, que assenyala que la decisió es va prendre dissabte passat en assemblea.

Els signants del Manifest de Sineu assenyalen que s'hi presentaran per "trencar amb el continuisme" i "en coherència amb els principis de participació, democràcia interna i transparència que recull el nostre document". "Volem donar garanties als nostres votants i simpatitzants, així com a la ciutadania en general, de ser una veritable alternativa política", asseguren. "Per això –hi afegeixen– cal trencar amb el continuisme en la direcció del partit a les Illes".

L'anomenat 'sector crític' de Podem considera que la candidatura de l'actual secretari general, Alberto Jarabo, "representa un apuntalament de la inacció del partit, de la persecució de tot esperit crític i de la incompetència a l'hora de construir les bases que ens duguin a enfortir arrels per ser una veritable opció de govern i de canvi".

El comunicat no critica amb tanta duresa la secretària política, Laura Camargo, qui, amb tota probabilitat, presentarà també candidatura pròpia, però li demana que "assumeixi la seva quota de responsabilitat en aquest escenari".

El col·lectiu acusa el fins ara tàndem visible en la direcció del partit de la partida, a altres formacions, de "persones que han estat actives a Podem", de mantenir l'estructura política interna tot i la "pèrdua d'influència" al Parlament amb l'expulsió de les diputades Xelo Huertas i Montse Seijas i de manca de reacció davant la "sagnia de membres dels Consells Ciutadans", entre altres coses.

Finalment, lamenten que el Consell Ciutadà Autonòmic no hagi presentat, encara, el calendari ni el reglament electoral, "qüestions que atempten contra la possibilitat de dur a terme un procés ampli, democràtic, transparent i amb garanties".

stats