Balears 09/04/2014

Tot a punt per ‘reverdir’ els 32 quilòmetres entre Inca i Palma

M. Pinya
1 min

PalmaMés d’un miler de persones ja s’han inscrit per participar en la Marxa per l’Educació que organitza l’Assemblea de Docents per a aquest dissabte, 12 d’abril, i que preveu recórrer a peu els trenta-dos quilòmetres que separen l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca -inici de la marxa- del passeig del Born de Palma. En total, “40.000 passes”, segons han calculat els docents, per “avançar” i “tornar a demanar una sortida negociada al conflicte”.

Un centenar de voluntaris s’encarregaran d’informar i atendre tots els marxaires, que podran fer tot el recorregut complet des de les 10 hores, o bé fer la marxa per trams. Els docents han previst punts d’avituallament a Binissalem, Consell i Marratxí. Unió de Pagesos proporcionarà fruita i la matèria primera per al dinar que es farà a Santa Maria. La cooperativa Coanegra també hi col·labora, a més de l’Ajuntament de Consell, que hi aportarà l’aigua.

L’Assemblea ha elaborat un “carnet del marxaire”, que s’entregarà als inscrits i permetrà tenir “preferència” als punts d’avituallament, explicà Miquel Segura, portaveu de la comissió de mobilització. A més, permetrà demanar “la voluntat”, ja que els docents han hagut de fer front a una pòlissa d’assegurança i a la contractació d’ambulàncies medicalitzades, com mana la normativa.

El final de festa, previst a les 18 h, serà al passeig del Born, on tocarà el grup Taverners. A més, el Col·legi de Fisioterapeutes farà massatges als marxaires que ho necessitin.

stats