Balears 03/04/2017

El PSIB assegura que els Acords pel Canvi continuen "en plena vigència"

El portaveu socialista, Andreu Alcover, no nega que la crisi encetada al Govern no sigui important, però s'aferra a la compareixença del vicepresident, Biel Barceló, al Parlament per aclarir dubtes

Martí Gelabert
2 min
El portaveu del grup parlamentari socialista, Andreu Alcover

PalmaEl portaveu del grup parlamentari socialista, Andreu Alcover, assegura que els Acords pel Canvi continuen "en plena vigència", tot i que MÉS per Menorca anunciàs que abandona el Pacte. "MÉS per Menorca es va presentar amb un programa per fer unes polítiques, que es van plasmar en els Acords pel Canvi", ha recordat Alcover. De fet, el PSIB creu que si els ecosobiranistes menorquins deixassin de banda les polítiques marcades en els Acords significaria "trair" els seus votants.

Alcover no ha negat que la crisi que s'ha encetat al Govern no sigui important. Això sí, els socialistes s'aferren a les properes actuacions que s'han de dur a terme per acabar d'aclarir els fets. "La legalitat encara s'ha de veure", ha afirmat Alcover, mentre que pensa que "l'ètica i l'estètica s'haurien pogut millorar".

MÉS per Menorca assegura que "no deixarà en minoria el Govern"Després de la dimissió de la consellera de Participació, Transparència i Cultura, Ruth Mateu, per la crisi dels contractes de MÉS, Alcover ha recordat que encara s'ha de reunir la Comissió d'Ètica, hi ha d'haver una auditoria per part d'Intervenció i el vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha demanat comparèixer al Parlament. "No és hora de discutir sobre qui ha d'ocupar quina cadira", ha expressat Alcover, sinó que per ell la urgència és intensificar les polítiques de fiscalització de contractació pública.

En aquesta direcció, ha apuntat que els procediments negociats sense publicitat ja no es poden fer i ha reclamat que s'ha de publicar "amb més rapidesa" tota la contractació de l'Administració (a partir de certa quantitat), "fins i tot la menor".

Sobre les acusacions del Partit Popular, que titlla de "trama" aquesta crisi, Alcover ha sonat contundent: "Ells són especialistes en trama, m'imagín que deuen xerrar per coneixement de causa. Dir trama a contractes menors i un procediment sense publicitat em sembla arriscat". A més, ha explicat que el PSIB estarà "ben alerta" d'acusar de trama els ecosobiranistes i, en concret, Barceló. Ha tornat a negar que els socialistes vulguin demanar-ne la dimissió abans que doni les explicacions pertinents al Parlament. "Tot això s'ha d'aclarir, i ho aclarirà el vicepresident a la compareixença", ha conclòs.

stats