Un nou protocol per evitar el col·lapse de visitants a les fonts Ufanes

4.000 persones han visitat el monument natural durant els tres dies que ha brollat

Unes 4.000 persones han visitat el monument natural de les fonts Ufanes, a la finca de Gabellí Petit de Campanet, en els tres dies següents a la darrera vegada que varen brollar, diumenge passat. Així n'ha informat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, que ha habilitat un nou protocol de mobilitat i seguretat a la zona.

La coordinació del nou protocol la du a terme l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), que gestiona la finca des de novembre de l'any passat, ha informat la Conselleria en un comunicat.

El nou protocol té com a objectiu protegir les fonts, que les visites siguin més ordenades i segures i reduir l'impacte tant per a l'entorn com per als habitants de Campanet, perquè la zona es col·lapsa quan brollen les fonts, ha explicat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal.

Dues persones treballen permanentment a la finca i quan s'activa el protocol es posen a la seva disposició les brigades, els tècnics i altres mitjans de l'Ibanat, com autobombes.

Fins a nou treballadors de l'Ibanat es coordinaran per guiar els visitants i vetlar per la seva seguretat; es coordinaran, a més, amb el servei d'emergències 112, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Campanet.

Fins ara, l'ens encarregat de gestionar les fonts Ufanes era l'Agència Balear de l'Aigua i de la Qualitat Ambiental (Abaqua), que el mes de novembre va aprovar el conveni de quatre anys amb l'Ibanat per a la gestió forestal, agrícola i d'ús públic de la finca.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF