Balears 31/10/2017

El decret de protecció de la posidònia a les Illes Balears surt a exposició pública

S'obre un termini de trenta dies per fer al·legacions a un projecte que s'ha gestat en dos processos participatius

Ara Balears
1 min
/ SERGIO ARRIBAS

PalmaEl decret que servirà per protegir la posidònia a les aigües de les Illes Balears ha sortit a exposició pública. Aquest dimarts dematí s'ha fet públic en el BOIB que durant els propers 30 dies es podran presentar al·legacions a un projecte que s'ha gestat en dos processos participatius.

Amb aquesta nova normativa, les Illes, territori de l'Estat amb més superfície de praderies de posidònia (el 50% del total comptabilitzat), seran pioneres a Europa a l'hora de garantir la protecció d'aquesta planta fanerògama.

L’objectiu del decret és crear una regulació que compatibilitzi l’existència d’activitats humanes amb la protecció de l’espècie i l’hàbitat establint un marc jurídic homogeni i regulant els usos i les activitats que puguin afectar la posidònia.

Abans de sortir a exposició pública, el projecte de decret ha passat per dos processos de participació durant els quals s’han rebut suggeriments dels agents i els sectors implicats: nàutic, conservacionista, científic i administracions, entre d’altres.

stats